1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'BİLMİYORDUK'
'BİLMİYORDUK'

'BİLMİYORDUK'

Zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu göz önünde bulundurarak,

A+A-

Askeri bölge içerisine gizlice girdikleri iddia edilen 2 kişi önceki gün polis tarafından tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı


Lefkoşa Kırklar bölgesinde bulunan askeri yasak bölgeye DH 018 plakalı van araçla izinsiz giren zanlı Mustafa Şevki ve Kurtuluş Şahin isimli iki kişi polis bölgedeki askerler tarafından önceki gün yakalanarak polise teslim edildi. Tutuklanan zanlılar dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.


Yargıç Pınar Beyoğlu zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu göz önünde bulundurarak, ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak üzere KKTC vatandaşı 1 kişinin 20’şer bin TL kefil kefaleti imzalayarak serbest bırakılmalarına  emir verdi.


Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren zanlılar ileride davaları görüşülünceye kadar serbest bırakıldı.

“Yasak bölge olduğunu bilmiyorduk”
Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Meriç karakolunda görev yapan polis memuru Berkay Tayanç mahkemede ifade verdi. Berkay Tayanç zanlı Mustafa Şevki ve Kurtuluş Şahin isimli kişilerin önceki gün “Askeri bölgeyi ihlal etme” suçlaması ile göz altına alındıklarını anlattı. Soruşturma memuru Tayanç, zanlıların Mustafa Şevki yönetimindeki DH 018 plakalı van araçla önceki gün Kırklar bölgesinde bulunan askeri bölge içerisinde izinsiz olarak tespit edildiklerini ve polise teslim edildiklerini söyledi.

Başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis memuru Berkay Tayanç, zanlıların KKTC vatandaşı olduğunu söyleyerek uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.   

Mahkemede kendini avukatsız olarak savunan zanlı Mustafa Şevki söz hakkı istedi. Mahkeme salonunda söz hakkı alan Şevki bölgede tarlası bulunduğunu söyleyerek, “Yakalandığım bölgede tarlam var ve yaklaşık 1 aydır ekip biçiyorum. Bölgeye yine tarlama uğraşmak için giderken yakalandık ben o bölgenin yasak olduğunu bilmiyordum. Benim işim o bölgede” diyerek kendini savundu.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.