1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİNA ÇÖKTÜ!
BİNA ÇÖKTÜ!

BİNA ÇÖKTÜ!

Türk mahallesinde dün sabaha karşı çöken bina;

A+A-

“TERK EDİLMİŞ KIBRIS TÜRK ARAZİLERİ ÖLÜM TEHLİKESİ SAÇIYOR”

Larnaka’da Kıbrıs Türk mahallesi Piyale Paşa’da Kıbrıs Türklerine ait bir bina dün sabaha karşı çöktü.

Fileleftheros gazetesi, binanın çökmesiyle birlikte, tanınmış “Militzis” tavernasının duvarının da hasar gördüğünü yazdı.

Gazete, binanın çökmesinin bölge sakinlerinin ve bölgedeki eğlence merkezi sahiplerinin öfkesine neden olduğunu yazdı. Habere göre, bu binaların çökme tehlikesi taşıdığı kadar tehlikeli, derme çatma ve “pislik yuvası” olduğu belirtildi.

Habere göre, bölge sakinleri Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’ni sorumlu tuttukları bu olay için, bir yandan koruma altında olduklarının iddia edilmesinin, diğer yandan da korunmaları için tek kuruş bile harcanmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bölge sakinleri, binanın çökmesinin ardından Rum Elektrik İdaresi (AİK) ekibinin müdahale ettiğini; binanın hemen yanında bir başka eski bina bulunduğunu ve içerisinde bir kiracının yaşadığını belirterek, iki evin ortak duvarı bulunduğunu ve kiracının, şans eseri çöken binadan herhangi bir zarar görmediğini kaydetti.

Larnaka Belediyesi’nin de problemin farkında olmasına rağmen en tehlikeli binaların yıkılmak üzere istimlak edilmesine karşı çıktığı ifade edildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.