1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİNİCİ 1 YAZICI 20 AY HAPİS YATACAK
BİNİCİ 1 YAZICI 20 AY HAPİS YATACAK

BİNİCİ 1 YAZICI 20 AY HAPİS YATACAK

Binici 1 Yazıcı 20 ay hapis yatacak

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde uyuşturucu “Alma”, “Verme” ve “Tasarruf” suçlarından yargılanan Arzu Yazıcı ve Gökhan Binici hakkındaki davalar dün karara bağlandı.

Sanık Gökhan Binici yargılandığı davadan 1 ay, Arzu Yazıcı ise 20 ay hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Ömer Güran’ın yaptığı, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia B. Barkından oluşan heyet adına kararı Yargıç Rauf Kürşad açıkladı.

Yazıcının anne olması göz önünde bulunduruldu

Kararı açıklayan Yargıç Rauf Kürşad, sanıklar lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini sanıkların işlemiş olduğu suçların farklılıklarını da göz önünde bulundurarak ceza takdir ettiklerini açıkladı.

Kürşad,  sanık Gökhan Binicinin sabıkasız bir kimse oluşunu ayrıca uyuşturucu maddeyi sadece kendi kullanımı için tasarruf etmesinin yanında suç ortaklarının da yakalanması için gönüllü ifade verip polise yardımcı olmasını hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yargıç Rauf Kürşad, Gökhan Binici’yi suçlu bulup mahkûm ettikleri kanunsuz uyuşturucu madde “tasarruf” suçundan 1 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. Kürşad, Arzu Yazıcı’nın da genç yaşta sosyal sorunlarla yüzleşen ve 16 yaşında anne olmasının yanı sıra 16 yaşındaki kızına da bakan kişi olmasını hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Uyuşturucu satışı ağırlaştırıcı

Kararı okuyan Kürşad,  Yazıcı’nın işlemiş olduğu uyuşturucu madde “alma”, “verme” ve “tasarruf” olduğunu göz önünde bulundurarak sanığın miktarı az olsa da uyuşturucu madde satmasını ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Yargıç Rauf Kürşad sanığın benzer sabıkası da olmasını değerlendirdikten sonra 20 ay hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.