1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİNLERCE GENCİ ZEHİRLEYECEKLERDİ
BİNLERCE GENCİ ZEHİRLEYECEKLERDİ

BİNLERCE GENCİ ZEHİRLEYECEKLERDİ

Doğancı'da ele geçirilen, binlerce genci zehirleyecek konu;

A+A-

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin, 14 Eylül 2011 tarihinde Doğancı’da gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen yaklaşık 8 kilo uyuşturucuyla ilgili yargılanan Caner Uğuray ve Dinçer Resmi isimli sanıklarla ilgili dava Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye başladı. İki sanık, dün itham edildikleri davaları kabul etti, Başsavcılık davayla ilgili olguları mahkemeye sundu ve sanıkların savunmasının dinlenilmesi için dava 17 Şubat tarihine ertelendi.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı ve İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar’ın yürüttüğü davada, sanık Caner Uğuray’ı Avukat Emre Kadri, sanık Dinçer Resmi’yi ise Avukat Fadıl Nekipzade temsil etti.

Savcı Aliye Özçınar’ın mahkemeye aktardığı olgulara göre, dava konusu suçların ortaya çıkması şu şekilde gelişti:

“Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri, 13 Eylül 2011 tarihinde Güzelyurt-Gaziveren anayolu üzerinde seyreden Caner Uğuray’ın kullandığı otomobilde uyuşturucu madde olduğu ihbarını aldı.

Arabayı durduran polis ekibi, otomobilin bagajında yaptığı aramada yaklaşık 2 kilo 28 gram 580 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdi.

Narkotik polisi daha sonra, Caner Uğuray’ın Doğancı’daki ikametgahının giriş kapısının yanındaki elektrik kutusu üzerinde bir adet elle sarılı, içerisinde hintkeneviri olduğuna inanılan sigara buldu.

Tutuklanan Uğuray’dan yapılan soruşturma sonrasında, uyuşturucu maddeyi, Doğancı’da sakin Dinçer Resmi’den aldığını öğrenen polis, Dinçer Resmi’nin evine bir operasyon düzenledi.

Dinçer Resmi’nin evinin yatak odasındaki yatak üzerinde 6 kutu halinde toplam 4 kilo 59 gram 9 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulan polis ekipleri, yatağın altında ise bir adet piyade tüfeği ve tüfeğe ait 50’ye yakın canlı mermi, ikametgahın bahçe kısmında 2 adet hassas terazi ve piyade tüfeğine ait 5 adet boş kovan bularak emare aldı.

Polis, sanık 2 Resmi’nin Taşpınar-Doğancı yolu üzerinde bulunan ağılında da bir arama yaptı ve burada da özel bir odada ekili 3 kök hintkeneviri olduğu tahmin edilen bitkiyi bularak emare aldı.”

Savcı Özçınar, davalarını ispat için mahkemeye 25 emare sundu.

Sanık 1 Caner Uğuray’ın avukatı Emre Kadri, müvekkiliyle ilgili hafifletici sebepleri sunmak için kısa bir süreye ihtiyacı olduğunu söyleyerek tehir talep etti. Bu talebe sanık 2’nin avukatının itiraz etmediğini belirtmesinin üzerine Başkan Bahar Saner davayı 17 Şubat tarihine erteledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.