1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BİNLERCE POLİS TAKSİM'DE
BİNLERCE POLİS TAKSİM'DE

BİNLERCE POLİS TAKSİM'DE

Gümüşsuyu Caddesi'nde Süzer Plaza önünde toplanan çok sayıda çevik kuvvet polisi, saat 07:30'da TOMA ve Akrep eşliğinde Taksim Meydanı'na girdi.

A+A-

Polis sürekli olarak "Hiçbir şekilde Gezi Parkına Müdahale Yapılmayacak. Amacımız Anıt çevresine düzenleme yapmaktır" şeklinde anons yapsa da zaman zaman tansiyon yükseldi. Molotof kokteyli atan eylemcilere polis tazyikli su sıkarak müdahale etti. Vali Mutlu da Twitter'dan Gezi'ye müdahale edilmeyeceğini açıkladı. Polis ekipleri, Taksim Anıtı'ndaki ve AKM'deki pankartları kaldırdı, bina üzerine sadece Türk Bayrağı ve Atatürk resmi astı.

SAAT 06:00: Gümüşsuyu Caddesi başında bulunan Süzer Plaza'nın önünde çevik kuvvet polisleri toplandı. Yaklaşık 20 çevik kuvvet otobüsü ve İETT otobüsleriyle getirilen polisleri ellerinde kaskları ve kalkanlarıyla bir süre bekledi. Bu sırada çevrede de geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. 

SAAT 06:50: Polis Gümüşsuyu Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı. Çevik kuvvet ekipleri, caddede kurulan bir barikatı geçti. 

SAAT 07:30: Polis, TOMA ve Akrep eşliğinde Taksim Meydanı'na girdi. Bu sırada eylemciler de zaman zaman molotof kokteyli attı.

VALİ, TWITTER'DAN AÇIKLADI: MÜDAHALE YOK

SAAT 07:35: İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sabah mesaisine erken başladı ve Twitter'dan Gezi Parkı'na müdahale edilmeyeceğini, sadece AKM'nin üzerindeki pankartları indireceklerini açıkladı.

REKLAM PANOSUNDA YANGIN

SAAT 07:40: Bir reklam panosunda yangın çıktı. Alevlere hemen müdahale edildi.

POLİSTEN ANONS

SAT 07:45:  Polis sürekli olarak "Hiçbir şekilde Gezi Parkı'na Müdahale Yapılmayacak. Amacımız Anıt çevresine ve AKM'ye düzenleme yapmaktır" şeklinde anons yapıyor.

ATATÜRK ANITI VE AKM'DEKİ PANKARTLAR İNDİRİLİYOR

SAAT 07:50: Polis ekipleri Atatürk Anıtı ve AKM'deki pankart ve resimleri kaldırıyor. Meydanda iki yere de Türk Bayrağı asıldı.

ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK YAŞANIYOR

SAAT 07:55: Eylemciler de yüzlerinde gaz maskeleri ya da bezlerle alanda zaman zaman molotof kokteyli atıyor. Bu nedenle alandan yer yer dumanlar yükseliyor.

SAAT 08:00: Polis AKM'deki resim ve pankartları indirdi. AKM'nin üstünde sadece Türk Bayrağı ve Atatürk resmi kaldı.

POLİSTEN TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE

SAAT 08:05: Alanı dolduran eylemciler polise direnince polis de tazyikli su sıkarak müdahale etti.

EYLEMCİLER ANONS YAPTI: VALİ SÖZ VERDİ, MÜDAHALE YAPILMAYACAK

SAAT 08:10: Eylemciler hoparlörle anons yaptı: “Arbededen çıkan gruplar Vali'nin sözü vardır. Müdahale yapılmayacak. Arkadaki müdahaleyi durdurun. Birbirimize izin verelim 5 dakika dinlenelim. Gezi Parkı çıkışına gelin konuşalım.”

SAAT 08:20: Alanda bazı eylemciler bekleyişlerini sürdürürken bir kısım ise polisin müdahale etmesi anında ne yapacaklarına, nasıl davranacaklarına karar vermek üzere Gezi Parkı'nda toplandı.

VALİ: EYLEMCİLER SİS VE DUMAN ÇIKARTAN METARYAL KULLANDI

SAAT 08:30: Yaşananları dakika dakika Twitter'dan paylaşan Vali Mutlu, son mesajında ''Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan materyaller kullandılar.Amaçlarının polisin aşırı gaz kullandığı intibası yaratmak olduğunu bilelim. Ayrıca göstericilerin havai fişek kullandıkları da  görüldü.Şu anda durum daha sakin.'' diye yazdı.

DURUM SAKİN

SAAT 08:40: Polis ekipleri ve eylemciler bekleyişlerini sürdürüyor. Durum genel olarak sakin. Gazetecilerin olay yerinden uzaklaşması için anons yapılıyor.

POLİSTEN ANONS: TAŞ ATMAYIN, SU SIKMAYALIM

SAAT 08:50: Polis eylemcilere yönelik 'taş atmayın biz de su sıkmayalım' anonsu yapıyor.

POLİSTEN BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

SAAT 08:55:  Polisin Taksim'de olmasına tepki gösteren eylemciler bir TOMA'nın etrafını sardı, polis biber gazıyla müdahale etti. ORtalık bir anda duman içinde kaldı.

Tarlabaşı, Sıraselviler ve Elmadağ yönüne kaçan eylemciler, polise taş, molotofkokteyli ve misket attı.

SAAT 09:25: Vali, Twitter'dan anı anına paylaşmaya devam ediyor. Vali, ''Gezi Parkında bulunan gençler;sizi olaylara sokmak için gayret eden gruplara karşı dikkatli duruşunuz  için size tekrar teşekkür ediyorum'' diye yazdı.

SAAT 09:30:

Gezi Parkı'nda tedirgin bekleyiş devam ediyor. Parkın içinde bekleyenler sosyal medya üzerinden fotoğrafları paylaşıyor

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.