1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. BİNLERCE YILDIR SIRLARI ÇÖZÜLEMEDİ!
BİNLERCE YILDIR SIRLARI ÇÖZÜLEMEDİ!

BİNLERCE YILDIR SIRLARI ÇÖZÜLEMEDİ!

BİNLERCE YILDIR SIRLARI ÇÖZÜLEMEDİ!

A+A-

Dünyada bilimin sessiz kaldığı çok sayıda ilginç buluş var. İşte onlardan sadece 3 tanesi:

1. Antikythera mekanizması: 1902 yılında Girit Adası yakınlarında batık bir Roma gemisinde bir cihaz bulundu. Arkeologlar yaptıkları ölçümlerle cihazın milattan önce 100'lü yıllara ait olduğunu keşfettiler.

 Cardiff Üniversitesi bilim insanları, Antikythera ismi verilen bu son derece karmaşık, çarklılardan oluşan aletin bir astronomi saati olduğunu fark ettiler. Bilim hâlâ ne aletin mekanizmasını, ne de gerekli teknoloji ve bilgi yokluğunda nasıl insanların olup da böylesi bir aleti inşa edebildiklerini anlamış değil.

 

2. Baigong boruları: Çin'de bir dağın tepesinde üçgen şeklinde, 40 cm genişliğinde, dağın derinlerine doğru giden, kısmen paslanmış borular bulundu. Daha insanların eti nasıl pişireceklerini bilmedikleri dönemlerde bu boruları nasıl ve neden inşa etmiş olabileceklerine bilim insanları açıklama getiremiyor.

779409_a5a1f47d4c9d8941663a15a82a06912b.jpg

3. Altıncı his: Fiziksel dünyayı algılamaya yarayan duyular sorulduğunda hemen saymaya başlanır: Görme, duyma, tat alma, dokunma ve koklama. Bilimin üzerinde çalışarak, istatistiki incelemelerle doğruluğunu ispatladığı, insanların yakın gelecekte olabilecekleri ya da görmediği halde o anda başka bir mekânda olanları hissetmeleri olayı 6. his olarak tanımlanmıştır.
Her ne kadar Washington Üniversitesi araştırmacıları, beynin "anterior cingulated cortex"kısmının aktif olarak dünyadaki deprem, fırtına gibi bazı doğal sinyalleri önceden algılayabileceğini ileri sürdülerseler de bu fenomenin doğal olaylar dışında da gerçekleşebilme mekanizmasını açıklayamadılar.

HaberTürk

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.