1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bir anda En İşlek Meydanda soyunmaya başladı
Bir anda En İşlek Meydanda soyunmaya başladı

Bir anda En İşlek Meydanda soyunmaya başladı

Bir anda En İşlek Meydanda soyunmaya başladı

A+A-
Son dönemlerde pek çok kişinin mustarip olduğu problemlere dikkat çekmek için ya da çokça insan tarafından benimsenmiş ön yargıları kırmak adına yapılan bireysel gösteriler sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. Bunlardan sonuncusu ve oldukça ses getiren bir tanesiyse geçtiğimiz günlerde Londra'da yaşandı. Jae West isimli genç kadın yeme bozuklukluları ve pozitif vücut imajına dikkat çekebilmek adına Londra'nın en gözde turist noktalarından olan Piccadilly Circus'ta soyundu.

Jae West isimli genç kadın geçmişte bir yeme bozukluğu yüzünden uzun süre tedavi gördükten sonra bu konuda farkındalığı artırmak adına oldukça dikkat çekici bir eylem gerçekleştirmiş. Londra’daki Piccadilly Circus’ta elbisesini çıkarıp iç çamaşırlarıyla kalan West, ayaklarının dibine yerleştirdiği beyaz tahtaya ‘Benim gibi beslenme bozukluğu çekmiş ve bu yüzden özgüvenini kaybetmiş herkes için duruyorum. Kendini olduğu gibi kabul edebilmeyi destekleyen herkes vücuduma bir kalp çizsin’ yazdı ve elinde kalemlerle beklemeye başladı.

fft107_mf5566567.jpeg

201508211521_jae-west.jpg

Haberine göre aslen Avustralyalı olan West bu eylemini gerçekleştirmeden önce oldukça çekinmiş ve korkmuş. Inspiralight isimli web sitesine yazmış olduğu mektupta duygularını, ‘Eğer dünyadaki tüm insanlar çocukluklarından itibaren, oldukları haliyle ne kadar güzel olduklarını biliyor olsalardı dünya çok daha iyi bir yer olurdu.’ Diyerek anlatmış.

201508211521_jae-west-2.jpg

Daily Mail'ın haberine göre ‘Yeme bozukluklarındaki artan rakam ve kendine güvensizlikteki düşüş böylesine yüksekken bu kendini olduğu gibi kabul edebilme eyleminin amacı insanların, kendilerine verdikleri değerle fiziksel görüntüleri arasındaki gerçek ilişkiyi sorgulamalarını sağlamak’ diye de eklemiş West.

201508211522_jae-west3.jpg

İlk başlardaki tedirginliğine sebep olan şeyin kimsenin gelip vücuduna bir kalp çizmemesi ihtimali olduğunu söyleyen West, oradaki ilk birkaç dakikanın kendisine saatler gibi geldiğini belirtmiş. Eylem başladıktan sonra gelen polis eylemi engellememiş, yalnızca West’in güvende ver her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için eylemin sonun kadar orada bulunmuş.

201508211522_polis.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.