1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR ANNENİN BÜYÜK ACISI
BİR ANNENİN BÜYÜK ACISI

BİR ANNENİN BÜYÜK ACISI

Bir annenin yaşayacağı en büyük acıları yaşıyor. Kâbus dolu bir hayat... Oğluna bıçcak çekti... Devlet Görevini yerine getirmiyot... 5 evladı var, bunları üçü;

A+A-

Beş çocuğundan üçü uyuşturucuya bulaşan Zöhre Aslan kâbus dolu bir hayat yaşadığını söyledi 

Biri kız beş çocuk annesi Zöhre Aslan, üç oğlunun uyuşturucu madde bağımlısı olmasından dolayı bir annenin yaşayacağı en büyük acıları yaşıyor. Eşinden yıllar önce ayrılan ve çocuklarına kendi imkânı ile bakmaya çalışan Aslan, hayat ile mücadele ederken, üstüne çocuklarının bağımlı olduğunu öğreniyor. Uyuşturucu bağımlısı üç çocuğun annesi olmanın bir kişiye verilecek en büyük ceza olduğunu dile getiren Aslan, kimi zaman çocuklarının saldırısına, kimi zaman ağza alınmayacak hakaretlere uğradığını ve kimi zaman da öz oğlunu öldürmeyi düşünecek kadar bunaldığını söyledi. “Bir kavgada öz oğluma bıçak çektim. Bir anne olarak bunu yaptım. Ama bunu sadece yaşayan anlar” ifadelerini kullanan Zöhre Aslan yaşadıklarını Star Kıbrıs’a anlattı. 

BEŞ ÇOCUKTAN ÜÇÜ UYUŞTURUCUYA BULAŞTI 

“Yıllar önce eşimden ayrıldım. Biri kız dört erkek beş çocuk annesiyim. Üç erkek çocuğum uyuşturucu bağımlısı. Çocuklarımın uyuşturucu kullandığını iki yıl önce anladım. Daha doğrusu polis tarafından yakalanınca gerçeği öğrendim. Çocuklarımdan iki tanesi önce uyuşturucuya ardından hırsızlık olmak üzere diğer suçlara karıştı. Üç oğlumda uyuşturucu madde ve diğer suçlardan hapse girip çıktı. Çocuklarım gözlerimin önünde eriyip gitti, hayatları karardı.” 

HEPİMİZİN HAYATI KARARDI 

“Hem kendi hayatlarını hem de benim hayatımı kararttılar. Çocuklarım çalışıp kazandıkları aylarını sadece uyuşturucu almak için harcıyorlardı. Onlara engel olamıyordum. İçmedikleri zaman yaşadığımız mahalleyi ayağa kaldırıyorlardı. Ya benimle ya da kendi aralarında kavga ediyorlardı.” 

BİR ANNENİN YAŞAYACAĞI EN KÖTÜ ŞEY 

“Bir anne olarak çocuklarımın saldırısına uğradım. Onlardan ağza alınmayacak hakaretler işittim. Bunun tek sebebi ise uyuşturucu madde içemedikleri için girdikleri bunalımdı. Onları kurtarmak için bir şey yapamadım. Bir anne olarak çocuklarıma söz geçiremedim. Babaları, biz ayrıldıktan sonra çocuklar ile hiç ilgilenmedi. Çocukların en büyük dert kaynağı babalarının ilgisizliği oldu. Çocuklarım içtikleri zamanlar da babalarına olan öfkelerini benden çıkarıyorlardı.” 

OĞLUMA BIÇAK ÇEKTİM 

“Tek başına bir kadın olarak onlarla başa çıkamadım. Her sabah ‘acaba başlarına bir şey mi gelecek ‘endişesi ile uyanıyordum. Her an polis yine yakalayacak endişesi taşıyordum. Çocuklarımı tedavi ettirmek için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gittim. Doktor ile görüştüm. Doktor, çocuklarımı hastaneye getirmem gerektiğini söyledi. Ancak çocuklarım tedavi olmaya yanaşmadı. Bir defasında çocuklarımdan biri ile tartıştım ve ona bıçak çekmek zorunda kaldım. Bir anne olarak bu duruma kadar geldim. Uyuşturucu bir aileyi işte böyle bir duruma sokabiliyor.” 

HAPSE DEĞİL HASTENEYE GÖNDERSİNLER 

“Oğullarım birkaç kez polis tarafından tutuklandı. Cezaevine gönderildi. Keşke cezaevi yerine hastaneye gönderselerdi. Çocuklarıma ceza vermek yerine tedavi ettirselerdi. Belki o zaman uyuşturucudan kurtulup, normal bir hayata dönerlerdi. Arkadaş çevresi yüzünden bulaştıkları uyuşturucu batağından sonra bir oğlum hırsızlık suçuna da bulaştı. Battıkça battılar. Diğer iki oğlum ise tüm parasını uyuşturucuya yatırır hale geldi.” 

BUNU ANCAK YAŞAYAN BİLİR 

“Yaşadıklarımı sözlerle anlatmam mümkün değil. Bunu ancak ve ancak yaşayan bilir. Bir anne olarak çocuklarımın bu hale düşmesi beni yaşarken ölüye çevirdi. Şimdi cezaevinde olan oğullarımdan ikisinin davaları görülüyor. Ne olursa olsun onları bırakmadım. Her zaman onlar için savaş vermeye, onlar için uğraşmaya devam edeceğim. Benim yaşadıklarımı Allah düşmanına bile yaşatmasın. Bir annenin başına gelebilecek en talihsiz olayları yaşıyorum. Onlar cezaevindeyken ben dışarda ceza çekiyorum.” 

NİCE ANNE BABANIN İÇİ KAN AĞLIYOR 

“Ancak bu gençlerin bu hale gelmesi devletin suçudur. Uyuşturucu madde kullanan gençleri tedavi etmek yerine hapse atıyorlar. Benim durumumda olan nice anneler var. Evlatları uyuşturucu madde bağımlısı olan nice anne babaların için kan ağlıyor. Bu kâbusu yaşayanlar olarak kimin kapısını çalalım. Derdimizi kime anlatalım. Bu gençleri, uyuşturucu batağından korumak devletin görevidir. Ancak ne bunu yapıyor ne de tedavi olmaları için imkân sağlıyor.” 

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.