1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR AŞK CİNAYETİ
BİR AŞK CİNAYETİ

BİR AŞK CİNAYETİ

Av tüfeği ile vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın sevgilisi...

A+A-

Av tüfeği ile vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın sevgilisi Meryem Yakuş tutuklandı, 4 kişi de aranıyor

Karpaz’ın Kuruova köyünde geçtiğimiz gün av tüfeği ile vurularak öldürülen polis müfettişi Mehmet Bayraktar’ın sevgilisi olduğu bildirilen, aynı köyde sakin Meryem Yakuş tutuklanarak dün öğleden sonra Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yakuş’un, cinayet öncesinde Bayraktar ile konuştuğu, bunun ardından 4 farklı kişiye telefon açtığı belirlendi. Polis, Meryem Yakuş’u tutuklarken, konuşma yaptığı diğer 4 kişinin peşine düştü. Cineyette kullanılan av tüfeği ise henüz bulunamadı.

İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, meselenin tahkikat subayı olan İskele Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğinde görevli polis müfettiş muavini Serkan Bulak ı, dünkü duruşmada tanık kürsüsüne çağırdı. Serkan Bulak 18 Haziran 2014 tarihinde saat 00.14 ile 09.30 saatleri arasında  Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ ın  Kuruova köyünde annesi Şerife Bayraktar’ a ait ikametgahın ikinci katında bulunan balkonda, göğüs ve omzuna av tüfeği ile sıkılan

2 kurşun ile öldüğünü mahkemeye aktardı.

Adli Tıp uzmanının yaptığı otopside maktulün ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak gelişen büyük damar,  iç organ yaralanması, iç ve dış kanama sonucu öldüğünü tespit ettiğini söyleyen Bulak, başlatılan tahkikat neticesinde maktulün 00.14 te son telefon görüşmesini Meryem Yakuş ile yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Kimleri aradı?

Zanlı Yakuş’un, Bayraktar ile konuştuktan sonra dört farklı kişi ile telefonda görüştüğünü söyleyen Bulak, bunun taammüden adam öldürme meselesi olduğunu ifade etti. Bulak,  olayda kullanılan av tüfeğinin henüz bulunamadığını, alınacak olan birçok ifadenin bulunduğunu ve kayıp olan emarelerin bulunduğunu söyledi. Ayrıca Yakuş’un görüşme yaptığı dört kişinin arandığını söyleyen Bulak, konu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Bulak, zanlının aranan şahıslara, kayıp olan emarelere ve alınacak ifadelere doğrudan etki edebileceğini öne sürerek, zanlı Meryem Yakuş’ un 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı maktulün sevgilisiydi

Zanlı Avukatı Öner Şerifoğlu’nun sorularını yanıtlayan meselenin tahkikat subayı Serkan Bulak, maktul ile zanlı arasında aşk ilişkisine dayalı bir ilişki olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Kuruova köyünde kayıtlı 45 tane av tüfeği bulunduğunu tespit ettiklerini anlatan Bulak, bu tüfeklerin 32 tanesine el konularak incelemeye gönderildiğini aktardı.  Zanlı avukatı Öner Şerifoğlu tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. Zanlı Meryem Yakuş’ un Pazar günü nöbetçi mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Bayraktar’ın Kayınpederi de gözaltına alındı

Karpaz’ın Kuruova köyünde geçtiğimiz gün av tüfeği ile vurularak öldürülen polis müfettişi Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili polisin başlattığı soruşturma ve gözaltılar dün gece de devam etti. Diyalog muhabirinin güvenilir bir kaynaktan elde ettiği bilgiye göre, polis dün gece Mehmet Bayraktar’ın kayınpederi Mehmet Vechi’yi de gözaltına aldı. Polisin, şüpheliler listesinde bulunan Mehmet Vechi’nin dün gece evinde ve arabasında arama yaptığı öğrenildi. Yapılan aramada arabasında kan izlerine rastlanan Mehmet Vechi’nin gözaltına alınarak Gazimağusa Polis Müdürlüğüne götürüldüğü ve sorgulandığı bilgisine ulaşıldı. Mehmet Vechi’nin bugün Gazimağusa’da tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.