1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR ASKERDEN.. BİRİ YARGIDAN...
BİR ASKERDEN.. BİRİ YARGIDAN...

BİR ASKERDEN.. BİRİ YARGIDAN...

KKTC'den 1998 ve 2006 yılında ;

A+A-

KKTC’den 1998 ve 2006 yılında askeri yasak bölgeyi ihlal ederek kaçak olarak Güney Kıbrıs’a geçen Ali Ninno ve Mert Hoca, önceki gün Ledra Palace Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaparken polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındı.

İki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve mahkemenin emir verdiği teminat şartlarını yerine getirerek davaları görüşülünceye kadar serbest kaldı.

Zanlı Ali Ninno, 2006 yılında işlediği iddia edilen bir suçun ardından tutuklanmış ve mahkeme emriyle, teminatla davaları görüşülünceye kadar serbest kalmıştı. Ninno, bu teminata uymayarak, 2006 yılında Beyarmudu’ndan askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçmişti.

Zanlı Mert Hoca ise 1996 yılında askerlik görevini yaptığı sırada, İncirli köyünden, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçmişti.

Tahkikat tamamlandı

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, iddia makamının tanık olarak dinlettiği tahkikat memuru, zanlıların “birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan methaldar olduklarını belirtti. Zanlılarla ilgili tahkikatın tamamlandığını söyleyen tanık polis, her ikisinin de KKTC vatandaşı olduğunu ve davalarında hazır olabilecekleri uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, iki zanlının da, yurt dışına çıkışlarının yasaklanıp davaları görüşülünceye kadar tüm seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi.

Yargıç Raşit ayrıca, zanlı Mete Hoca’nın KKTC vatandaşı muteber bir kefilin imza edeceği 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması sonucu serbest kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.