1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BİR AYDA İKİ İNTİHAR
BİR AYDA İKİ İNTİHAR

BİR AYDA İKİ İNTİHAR

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau’nun, Merkezi Cezaevinde bir ay içerisinde iki intihar gerçekleşmesi üzerine, cezaevinde olup bitenler konusunda iki rapor hazırlanmasını istediği haber verildi.

A+A-

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau’nun, Merkezi Cezaevinde bir ay içerisinde iki intihar gerçekleşmesi üzerine, cezaevinde olup bitenler konusunda iki rapor hazırlanmasını istediği haber verildi.

Son bir ay içerisinde, iki tutuklunun kendini asmak suretiyle cezaevinde intihar ettiğini ve hayatını kaybettiğini haber veren Fileleftheros, 27 yaşındaki tutuklunun geçtiğimiz gün intihar etmesi üzerine, diğer tutukluların da ayaklandığını kaydetti.

Geçtiğimiz gün yaşanan olayların, personel eksikliği ve tıbbi sorunlara sahip kişilerin cezaevinde yaşamını sürdürmesi gibi; cezaevinin yıllardır karşı karşıya bulunduğu sorunlara işaret ettiğini kaydeden gazete, cezaevi müdürlüğünün geçtiğimiz gün çıkan olayları bastırmak ve tutukluları hücrelerine girmeye zorlamak için, şiddete başvurmak zorunda kaldığını anlattı.

Bunun sonucunda, bazı yaralanmalar olduğunu kaydeden gazete, Adalet Bakanı Nikolau’nun, 27 yaşındaki kişinin intiharı ve bunu izleyen olaylarla alakalı iki rapor hazırlanmasını istediğini yineledi.

İntiharla ilgili ilk raporun dün teslim edildiğini, çıkan olaylarla ilgili diğer raporun ise önümüzdeki Pazartesi günü teslim edileceğini ifade eden gazete, bir ay önce, 38 yaşındaki başka bir tutuklunun daha cezaevinde intihar ettiğini ifade etti.

Cezaevindeki tutuklu hastalar için geceleri hemşire bulunmadığını kaydeden gazete, her 100 tutukluya 3–4 gardiyan düştüğünü ekledi.

Alithia gazetesi ise haberinde, ilk bakışta, intihar olayıyla ilgili olarak gardiyanların sorumluluğu veya ihmali bulunduğunun görülmediğini, çünkü tutuklunun kendisini asmasından birkaç dakika önce, mahkûmların gardiyanlar tarafından sayıldığını ifade etti.

Haravgi ise “Merkezi Cezaevinin İşleyişinde Boşluklar”  başlıklı haberinde, cezaevleriyle ilgili yasadaki boşluklar, aynı zamanda ruhsal rahatsızlığı olan mahkûmlar için özel odalar oluşturulması ihtiyacının, cezaevinde gerçekleşen ikinci intiharın ardından gündeme gelen iki konu olduğuna dikkati çekti.

Haberde, yetkili bakanın konuyla ilgili herhangi bir siyasi sorumluluk almadığı da ifade edildi.

Politis gazetesi ise haberinde, gazeteyle irtibat kuran bazı mahkûmların, gardiyanların intihar eden şahsa kötü davrandıklarını savunduklarını haber verdi.

Haberde, intihar eden kişinin yakınlarının da, mahkûmların iddialarını güçlendiren suçlamalarda bulundukları belirtildi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.