1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BİR BABANIN ÇARESİZ KALDIĞI AN
BİR BABANIN ÇARESİZ KALDIĞI AN

BİR BABANIN ÇARESİZ KALDIĞI AN

Türkiye'de sosyal medya üzerinden 62 bin imza toplayan baba..

A+A-

Denizli'de 16 yaşındaki H.İ'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 2013 Şubat ayında tutuklanıp 9 gün sonra serbest bırakılan Ahmet Ç.'yle ilgili Adli Tıp Kurumu raporları tecavüzü doğruladı. "Kızım için adalet istiyorum" çığlığıyla sosyal medya üzerinden 62 bin imza toplayan baba Ahmet İ. ise "O adam hâlâ sokakta. Kızımın psikolojisi iyi değil" dedi.

Eşinden ayrılan ve Denizli'de ev ararken 16 yaşındaki kızı H.İ.'ye, emanet ettiği sırada tecavüz eden evli akrabası 30 yaşındaki Ahmet Ç.'ye karşı hukuk mücadelesi sürüyor. H.İ.’nin annesine anlatması sonucu ortaya çıkan tecavüze öğrendikten sonra baba Ahmet İ., Ahmet Ç. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ahmet Ç., çocuğa nitelikli istismar suçlamasıyla mahkemeye çıkarılıp tutuklandı ancak, 9 gün cezaevinde kaldıktan sonra avukatlarının yaptığı itirazla Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bunun üzerine baba Ahmet İ., sosyal paylaşım sitelerinde "Kızım için adalet istiyorum" adıyla imza kampanyası başlattı, 62 bin 428 imza topladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da müdahil olmasına rağmen sanık Ahmet Ç., hâlâ tutuksuz yargılanıyor. İlk duruşmaya gelen Ahmet Ç., son 3 duruşmaya gelmedi.

Mahkeme tutuklamayı reddetti

Aradan geçen 10 ayda dosyaya H.İ'nin ifadelerini doğrular nitelikte DNA raporu, HTS kayıtları, cep telefonu görüşmelerinin bir bölümü eklendi. Ankara Kriminal Polis Laboratuarı'ndan alınan raporda, H.İ.'ye ait kıyafet üzerinde Ahmet Ç.'nin menisinin karışmış olduğu tespit edildi. Ayrıca dosyada telefonun bulunduğu yer kayıtları (HTS) sonucu sanığın olay gecesi H.İ'nin ifadesinde belirttiği dağ yolunda olduğu da ispatlanarak yer aldı.

H.İ'nin avukatı Jülide Keleş Yarışan, mahkeme heyetinin "rıza var" düşüncesinde olduğunu öne sürdü. Yarışan, "Dosyada tecavüz olduğu belli. Buna rağmen sanık tutuksuz yargılanmakta, mahkeme savcısı kadınların ve toplumun davaya hassasiyetini gereksiz bulmakta” dedi.

Yarışan, sanığın duruşmalara katılması taleplerinin de "gerek yok" denilerek reddedildiğini söyledi.

‘Ne yapacağımı şaşırdım’

Babası Ahmet İ., de kızının psikolojisinin iyi olmadığını belirterek, "Binlerce imza, deliller hiçbir şey fayda etmedi. Kızımı bu hale getiren kişi hâlâ sokakta. Sanık kızımın ona gönderdiği cep telefonu mesajlarından dolayı serbest. Mesajlaşma nedeniyle adli makamlar 'Rıza var' yorumunda bulunuyor. Mesajlaşma kızımın ortadan kaybolduğu gün başlıyor ve şantaj amaçlı. Artık ne yapacağımızı şaşırdım" diyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.