1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR BABANIN FERYADI!
BİR BABANIN FERYADI!

BİR BABANIN FERYADI!

Oğlunu uyuşturucu taciri ve çocuk istismarcılarının elinden kurtarmak için 3 yıldır mücadele eden çaresiz baba “Alıştım içmezsem yapamam” sözleri karşında

A+A-

20 ÇOCUK: Aralarında 11 yaşında çocukların da olduğu yaklaşık 20 çocuk, Girne’de sokaklarda, inşaatlarda ve mağaralarda gizlenerek uyuşturucu ve bali kullanıyor. Çocuğunu bu batağa kaptıran Kader. A., Haşim Yılmaz isimli adamın çocuklara uyuşturucu vererek hırsızlık yaptırdığını öne sürdü

BALİ KULLANIYOR: Aralarında Kader. A.’nın oğlunun da bulunduğu yaklaşık yirmi çocuk, Girne’de bir mağarada saklanarak bali ve uyuşturucu kullanıyor. Acılı baba Kader. A. “ne yaptım ne ettimse oğlumu bu bataktan kurtaramadım. Yetkililerden yardım eli istiyorum” diyerek çocuğunun bu bataktan çıkması için elinden geleni yaptığını söyledi

HÜCREDEN ÇIKTI, YİNE KAÇTI: Kader A., uyuşturucu suçundan 8 gün poliste tutuklu kalan oğlunun önceki gün mahkeme emri ile serbest kaldığını ancak serbest bırakıldıktan 2 saat sonra yeniden kayıplara karıştığını belirtti. Kader A.: Mahkemeden çıktık, “Baba bana para ver yemek yiyip eve geleceğim” dedi. Ancak yine geri dönmedi

KKTC’de yaklaşık 26 yıldır yaşayan Kader A. isimli acılı baba, 3 yıl önce uyuşturucu tacirlerinin eline düşen 14 yaşındaki oğlunu kurtarmak için mücadele ediyor.

Oğlunun uyuşturucu bağımlısı haline geldiğini gözü yaşlı şekilde anlatan baba Kader A., uyuşturucu tacirlerinin çocuğa ayrıca uyuşturucu tesiri altındayken hırsızlık yaptırdığını da kaydetti.
Kader A., ilkokulda evden kaçarak bali çekmeye başlayan oğlunun uyuşturucu bulmak için hırsızlık da yaptığını söyledi.

Kader A., “Ne yaptıysam, hangi yolu denediysem olmadı.  Evladımı kaybetmek istemiyorum. Yetkililer bana bir yol göstersin. Ben oğlumu kazanmak için sonuna kadar gitmeye hazırım” diyerek devlet yetkililerinden ve ilgili kurumlardan yardım eli uzatmasını istedi.  

8 gündür hücredeydi
Girne’de geçtiğimiz hafta uyuşturucu suçundan tutuklanarak mahkemeye çıkarılan gençler arasında Kader A.’nın oğlu da vardı.

Girne mahkemesinde görüşülen tutukluluk duruşması, çocukların yaşları küçük olduğu için basına kapalı gerçekleştirilmiş, mahkeme tüm zanlılara 8 günlük tutukluluk emri vermişti. 

Çocukların şikayeti üzerine tutuklanan 49 yaşındaki Haşim Yılmaz, yaşları henüz 13 ile 14 yaşındaki çocuklara uyuşturucu vererek cinsel istismarda bulunmak suçlaması ile mahkemeye çıkarılmıştı.

Serbest kaldı yine kaçtı
Acılı baba Kader A., uyuşturucu suçundan 8 gün poliste tutuklu kalan oğlunun önceki gün mahkeme emri ile serbest kaldığını ancak serbest bırakıldıktan 2 saat sonra yeniden kayıplara karıştığını belirtti.

“Aramadığım yer kalmadı”
Oğlunun serbest bırakılmasına sevinemeyen çaresiz baba, “Korktuğum yine başıma geldi” diyerek gelişmeleri anlattı:
“Mahkemeden çıktık, ‘baba bana para ver yemek yiyip eve geleceğim’ dedi, gel oğlum birlikte gidelim dedimse de kabul etmedi.  Benden 10 TL para alıp arkasına bakmadan gitti. Arkadaşlarına ulaşamadım, aramadığım yer kalmadı. Bütün gece sokak sokak gezdim, ben bunu haykırmıştım işte polise. Kimse destek olmadı. Şimdi yüreğim ağzımda acaba oğluma ne oldu? Ne olur insanlık adına biri bana yardımcı olsun ben bu çocuğu durduramıyorum” dedi. 

İlkokulda bali kullanmaya başladı
Oğlu gibi 18 çocuğun daha uyuşturucu tacirlerinin elinde olduğunu söyleyen Kader A., “Bilmeyen de bu çocukların ailesi yok zanneder. Ne bilsinler bir aileleri var ama elimiz kolumuz bağlı” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“1987 yılından bu yana KKTC’deyim. 3 tane çocuğum var oğlum ortanca çocuğum, 3 sene önce ilkokuldayken sürekli okuldan kaçmaya başladı, ne yaptıysak olmadı. Konuştum, bağırdım hatta dövdüm. Ama fayda etmedi. Her konuştuğumda ‘baba sen haklısın’ dedi, arkamı döner dönmez yapacağını yine yaptı. Oğlum bali çektiğini, ilkokulda itiraf etti. Duyunca adeta yıkıldım. Doktor doktor gezdim. Evladımın bu illetten kurtulması için elimden geleni yaptım. Ancak başaramadım. Bir süre Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördü. Hastaneden çıktığı günün akşamı yine evden kaçtı” dedi.

Bilinen 20 çocuk var
Oğlunu kurtarmak için çalmadığı kapı bırakmayan çaresiz baba Kader A., uyuşturucu batağın içinde kendi oğlu ile birlikte 20’ye yakın çocuğun daha bulunduğunu söyledi.

Aralarında 11 yaşında çocukların da olduğunu anlatan Kader A., bu çocukların Girne’de sokaklarda, inşaatlarda ve mağaralarda gizlendiğini söyledi.

Kader A, “Bu uyuşturucu batağının içinde 20’ye yakın bir gurup çocuk var, bunların hepsi, şu an tutuklu bulunan Haşim Yılmaz’a saygı duyduklarını söylüyor. Aralarında 11 yaşında olan çocuklar var, bu adam bu çocuklara uyuşturucu vererek akıllarını çeliyor, hırsızlık yaptırıyor. Ekip olarak geceleri Turizm Limanı’nda, Girne Kalesi’nin arkasında, Girne’de şehitliğin arkasındaki mağaralarda ve “şato ev” diye adlandırdıkları evde toplanarak uyuşturucu kullanıyorlar” dedi.

Uyuşturucu için hırsızlık yapıyorlar
Uyuşturucu taciri ve çocuk istismarcısı Haşim Yılmaz’ın defalarca uyuşturucu suçundan cezaevine girip çıktığını söyleyen Kader A., “Ben yıllardır oğlumun bu adamın elinden kurtarılması için mücadele veriyorum.  Defalarca Haşim’in yanına gittim, oğlumdan ve bu çocuklardan uzak durmasını söyledim. Her defasında ‘ben bir şey yapmıyorum’ diyerek beni başından attı. Ne ararsanız bu çocuklarda var. Hırsızlık dolandırıcılık, uyuşturucu… Çünkü uyuşturucu almak için her yola başvuruyorlar. Arık Girne Polis Müdürlüğü’ne gitmekten ve şikayette bulunmaktan yoruldum. Ben gece işi yapıyorum. Ben evden çıkıyorum oğlum evden kaçıyor. Gece telefonum çalıyor, polis arıyor ve ‘Hemen karakola gel, oğlun hırsızlık yaptı’ diyor. Yaşı küçük olduğu için her defasında serbest kalıyor.  Çaldığı her neyse çıkarıp cebimden ödüyorum” diye konuştu.

“Yaşı küçük müdahale edemeyiz”
Küçük yaşta evden kaçarak bağımlı olan çocukların toplandığı bütün yerleri tek tek polise söylediğini söyleyen Kader A., polisten de umduğunu bulamadığını anlattı.

Kader A., “Girne Adli Şube’ye bundan bir buçuk ay önce yine gittim, ben bu çocuğun babasıyım ne yapabiliriz, nasıl kurtarabiliriz dedim. Durumu anlattım. Yanımda aynı dertle uğraşan 2 aile daha vardı. Polis, bize yaşları küçük olduğu için çocuklara müdahale edemeyeceklerini söyledi. Sosyal Hizmetler Dairesi’ne gidip yardım çağrısında bulunduk, onlar da ‘Bizim gözetimimiz altında çocuk psikologlarıyla yardım edebileceklerini söylediler. Hangi kapıyı çaldıysak, çare bulamadık” diye konuştu.

“Alıştım içmezsem yapamam”
Oğlunun kurtarılması için tüm gücüyle uğraşan çaresiz baba, sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi havalar yavaş yavaş soğuyor, bu çocuklar, mağaralara sığınmaya başladılar. İnsanlar bunları filmlerde görüyor ama ben bire bir yaşıyorum. Oğlum 3 yıldır bu adamların elinde, kurtaramıyorum. Her defasında bir daha uyuşturucu kullanmayacağına dair söz veriyor ama aynı gün evden kaçıyor ve yine o batağa gidiyor. Sonra da bağımlı olduğunu, uyuşturucu kullanmazsa yaşayamayacağını söylüyor.”

“Yaşınız küçük polis bir şey yapmaz”
Tüyler ürperten açıklamalarda bulunan baba Kader A., “Çocuklar, uyuşturucu tacirleri tarafından yaşları küçük olduğu için tutuklanmayacaklarına inandırılıyor ve suça itiliyor dedi.
Kader A., “Oğlum, beni, onun özgürlüğünü kısıtlamakla suçluyor. En kötüsü de Haşim Yılmaz’a saygı duyuyor ve sözünden çıkmıyor. Çünkü Haşim Yılmaz, çocuklara, sahte bir güler yüz gösterip avucunun içine alıyor. Bir de uyuşturucu veriyor, istediğini yaptırıyor. Hatta, çocukları ‘yaşınız küçük cinayet suçu işleseniz bile polis size bir şey yapmaz’ diyerek kandırıyor, hırsızlık, dolandırıcılık gibi başka suçlara da itiyor” şeklinde konuştu.

“Çaresizlik içindeyim”
Küçük çocukları tuzağına düşürerek türlü türlü suçlara iten ve uyuşturucu suçuna bulaştıran Haşim Yılmaz’a öfke duyan baba Kader A., “Çaresizlik içindeyim, oğlumun annesi ile 9 yıl önce boşandık ve annesi Türkiye’de yaşıyor. Mahkeme emri ile oğlumu ben aldım. Evlatlarım için her şeyi yapıyorum. Canla başla gecemi gündüzüme katıp çalışıyorum. Bu çocuğumu kurtarmak için de elimden gelenin fazlasını yaptım. Yaparım da ama başaramıyorum. Tek başıma oğluma yardım edemiyorum. Çaresizlik içindeyim, ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.

Odasında bali kutuları buldum
“Eşim aile ziyareti için Türkiye’ye gitti. Döndükten sonra evde temizlik yaptı. Oğlumun odasına girdi, yatağının altında, dolabının içinde boş bali kutuları buldu. Durumu bana söylediğinde önce çok şaşırdım. Oğlum çünkü, konduramadım. Sonra çektim, konuştum. İnkar etmedi. ‘Evet baba bağımlıyım dedi’ o an dünya başıma yıkıldı. O günden bu yana bu bataktan kurtarmaya çalışıyorum.”

acili1.jpg

Uyuşturucu verilerek suça itilen çocuklar bu mağaralara sığınıyor. Mağaranın çevresi içki kutuları ve boş kullanılmış balilerle dolu. Mağaranın çevresindeki bu görüntüler her şeyi anlatıyor

acili2.jpg

İŞTE BULUŞMA YERLERİ: Acılı baba Kader A. çocuğunu gizlice takip ederek çocukların uyuşturucu ve bali kullandığı yerleri tespit etti. Dün serbest bırakılmasının ardından yine ortadan kaybolan çocuğunu aramak için gecenin geç saatlerine kadar arama yapan çaresiz baba bir sonuca ulaşamadı


Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.