1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR BAŞKA SKANDAL!
BİR BAŞKA SKANDAL!

BİR BAŞKA SKANDAL!

Yaklaşık 500 Kıbrıslı Türk;

A+A-

Elektriği Rum’dan alan Pile’deki Türklere fatura gönderildiğini yazdı, KIB-TEK’in tahsil edilmeyen faturaların karşılığı olarak devlete 3 milyon TL KDV ödediği ortaya çıktı;

Pile’de yaşayan yaklaşık 500 Kıbrıslı Türk’ün elektrik ihtiyacının Rum Elektrik Kurumu tarafından karşılandığını, KIB-TEK’in ise elektrik vermediği konutlara fatura gönderdiğini yazınca, ortaya başka gerçekler çıktı.

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer,yaptığı açıklamada “Pile’deki Türklere ve Karpaz’daki Rumlara 1974’ten beri yaklaşık 30 milyon TL tutarında fatura gönderildi, tahsilat yapılmadı,ama kesilen faturaların KDV’leri devlete ödendi” dedi.

Elektrik tüketiminde KDV oranının yüzde 10 olduğuna dikkat çeken Cesurer, tahsilat yapılmadığı halde devlete 3 milyon TL tutarında KDV ödendiğni belirtti.

Cesurer, Kıb-Tek’in hem Pile de hem de Karpaz’da mağdur edildiğini belirterek, defalarca yaptıkları müracaatlardan herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Pile’de Türklere de elektiriği Rum Elektrik Kurumu (AİK) verirken, faturayı Kıb-Tek gönderiyor. Ancak, ne AİK ne de Kıb-Tek tahsilat yapmıyor.

Karpaz’daki Rumlar da ödemiyor

Ayni durumun Karpaz’da yaşayan Rumlar için de geçerli olduğuna işaret eden Cesurer, “Biz buraya hem elektrik veriyoruz, hem arızaları giderip bakım yapıyoruz,  hem de para alamıyoruz. Üstüne üstlük bir de devlete KDV veriyoruz” dedi.

Cesurer, bu durumda,  Elektrik Kurumu’nun  yaptığı hizmetin karşılığını alamadığı gibi bir de KDV ödeyerek çifte mağduriyet yaşadığını kaydetti.

Çarpık durum yıllardır sürüyor

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, yıllardan beri devam eden bu çarpık durumun düzeltilmesi için hükümet yetkilileri ile birçok kez görüştüklerini, ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Cesurer, Kıb–Tek’in ayni mağduriyeti devlet kurumları,  su motorları, BRT, belediyeler ve diğer kurum ve kuruluşlarda da yaşadığına işaret ederek, “Kıb-Tek kestiği her faturanın KDV’sini ay sonunda devlete ödüyor, ancak yukarıda bahsettiğim yerler ödemelerini düzenli olarak yapmadığı için kurum yine mağdur duruma düşüyor” diye konuştu.

Başkan Cesurer, tüm bu konularla ilgili olarak devletin bir an önce çözüm üretmesini ve Kıb–Tek’in bu mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini kaydeti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.