1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR BİDON BENZİN DÖKÜP YAKTI!
BİR BİDON BENZİN DÖKÜP YAKTI!

BİR BİDON BENZİN DÖKÜP YAKTI!

Bir bidon benzin döküp yaktı!

A+A-

Haspolat’ta faaliyet gösteren Şener Trading isimli iş yerinde 1 Ocak tarihinde çıkan yangınla ilgili işyeri çalışanı S.E  (K-24) kundaklama şüphesi ile tutuklanmasının ardından dün ek tutukluluk istemi ile yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede açıklama yapan polis, zanlının işyeri hesaplarında açığı olduğu için bunalıma girdiği ve Lefkoşa’daki bir benzinciden aldığı 15 TL’lik benzini Haspolat’taki iş yerine dökerek kibritle yaktığını söyledi. Zanlı hakkında soruşturma maksatlı 4 gün daha tutukluluk emri alındı.

Abbas ELMAS

Haspolat’ta faaliyet gösteren Şener Trading isimli iş yerinde 1 Ocak tarihinde çıkan yangınla ilgili işyeri çalışanı S.E (K-24) kundaklama şüphesi ile polis tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak hakkında 4 gün daha ek tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay,  zanlının 1 Ocak 2014 tarihinde saat 09.15 sıralarında Haspolat’ta meydana gelen “Kundaklama, Kasti hasar ve müstahdem tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Ercan Atasay, söz konusu tarihte Haspolat’ta faaliyet gösteren Fikri Şener’in sahibi ve işletmecisi olduğu Sener isimli iş yerinde yangın çıktığı öğrenildiğini ve başlatılan soruşturmada çıkan yangının işyerinde muhasebe sorumlusu olarak çalışan S.D’nin kundaklama yaptığı hakkında ciddi bulgulara rastladıklarını kaydetti.

Yangın sonucunda zanlının sol eli ve saçları birinci derecede yandığı ve zanlının Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini aktaran Atasay, zanlının kontrolleri tamamlandıktan sonra yangınla ilgili ifadesi alınmak üzere şubeye celp edildiğini aktardı. Ercan Atasay, yapılan sorgulamada zanlının gönüllü ifade vererek söz konusu suçları işlediğini kabul ettiğini kaydetti.

Zanlı verdiği gönüllü ifadesinde işyeri hesaplarında 2 bin TL açığı olduğu için psikolojik bunalıma girdiğini ve açıkla ilgili belgeleri yok etmek için söz konusu suçu işlediğini belirttiğine değinen Atasay, zanlının söz konusu tarihte Macila Petrol İstasyonu’na giderek bidonla 15 TL karşılığında benzin aldığı kamera kayıtlarında ve tanık ifadelerinde kanıtlandığını aktardı.

Zanlı aldığı benzini Haspolat’ta Bülent Ecevit Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Şener Trading isimli iş yerine giderek 4x3 ebatlarındaki ofisin çeşitli yerlerine benzini döktükten sonra kibritle ateşlediğini kaydeden Ercan Atasay, zanlının da bu sırada sol elinin ve saçlarının yandığını belirtti.

Atasay, gerçekleştirilen tanıtma merasiminde ise söz konusu benzin istasyonu çalışanları S.D’nin benzin alan kişi olduğu teyit edildiğini kaydetti.

Zanlının doktor kontrolünden geçirildiğini ve hastanede kalmasını gerektirecek herhangi bir yaralanma olmadığına da değinen Atasay, zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının halen devam ettiğini, alınacak ifadeler ve şirket bilgisayarlarında inceleme yapılacağını kaydetti.

Polis çavuşu Atasay, zanlının serbest kalması halinde aranan emarelere ve alınacak ifadelere olumsuz etki edebileceğine dikkat çekerek, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.