1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR BUÇUK YIL FAZLA YATACAK!
BİR BUÇUK YIL FAZLA YATACAK!

BİR BUÇUK YIL FAZLA YATACAK!

Tahliye edilince ehliyetine el konulacak!

A+A-

Asya Rıdvanoğlu’na arabası ile çarparak feci şekilde ölümüne neden olmaktan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ali Zenginses istinaf davası sonuçlandı.

Devrim DEMİR

Asya Rıdvanoğlu’nun 2014 yılında feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasında yargılanan Ali Zenginses, 2015 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “tedbirsizlikle adam öldürme” ve “alkollü araç kullanma” dâhil 4 suçtan suçlu bulunarak 5 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Cezayı az bulan Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, davayı istinaf etti. İstinaf davasında Savcı Kızılokgil cezanın yükselmesini talep ederken, Zenginses’in avukatı ise cezanın düşmesini talep etti.

Yargıtay Ceza Mahkemesi’nde görülen Ali Zenginses aleyhindeki istinafın kararı dün açıklandı.

Uzun bir karar okundu
Yargıtay Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Kalkan ve üye yargıçlar Gülten Çiftçioğlu ile Bertan Özerdağ’ın baktığı davada, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve Zenginses’in avukatı Emre Kadri hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Ahmet Kalkan’ın okuduğu karar 1 buçuk saat sürdü.

Sürat cezayı arttırdı

Mahkeme,  2015 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti’nin, sanığın ‘aşırı sürat’ yaptığı noktasına yeterince ağırlık vermediği için cezayı artırmayı uygun gördü.

Yargıtay Ceza Mahkemesi, sanıkla ilgili ‘hız’ davasını ağırlaştırıcı ceza olması gerektiğine vurgu yaparak, alt mahkemenin sanık Ali Zenginses ile ilgili 5 yıllık hapis cezasını iptal ederek, sanığın 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Gözlük kullanmadı, sürat yaptı

Yargıtay Ceza Mahkemesi Başkanı Kalkan, sanık Zenginses’in araç kullanırken gözlük takması gerekirken takmadığını, alkollü olduğunu ve seyir halindeyken kız arkadaşı ile tartışıp tüm riskleri göz ardı ederek sürat yaptığını anımsattı.

Yargıtay Başkanı Ahmet Kalkan, sanığın genç bir kızın ölümüne sebep olduğunu ve geleceğini sonlandırdığını sürat yaparak bir aileyi tarifsiz acılara sürat yaparak mahkûm ettiğine değindi.

Kalkan, sürat yaparak başkasının hayatına son verenlerin hürriyetlerini kaybedeceklerinin bilincinde olmaları gerektiğine dikkati çekerek Zenginses aleyhine verilen 5 yıllık cezaya müdahale etmeleri gerektiğini kaydetti.

Trafikten 5 yıl men edildi

Yargıtay Başkanı Ahmet Kalkan, Ali Zenginses’in ayrıca tahliye edildikten sonra ehliyetinin 5 yıl süre ile iptal edilmesine emir verdi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.