1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR BUÇUK YIL HAPİS YATACAK
BİR BUÇUK YIL HAPİS YATACAK

BİR BUÇUK YIL HAPİS YATACAK

Bir buçuk yıl hapis yatacak

A+A-

Devrim DEMİR
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Mayıs ayında tasarrufunda 28 gram hintkeneviri ile suçüstü yakalanan Hüseyin Erseyis hakkındaki kararını açıkladı.


Mahkeme “Uyuşturucu alma ve tasarruf” suçundan suçlu bulunan Erseyis, 18 ay hapse mahkûm etti.


Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Yargıç Alev Ulunay okudu.


Hüseyin Erseyis’in avukatı Nezihe Bağzıbağlı da mahkeme huzurunda hazır bulundu.  
Uyuşturucuyu 400 Euro’ya almıştı


Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanık Hüseyin Erseyis’in 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi geçtiğimiz Mayıs ayında annesinin köyü olan Akıncılar’da ara bölgede ismini bilmediği “Jack” lakaplı bir Rum’dan 400 Euro karşılığında aldığını anımsattı.


Ulunay Erseyis’in ücret karşılığında aldığı uyuşturucu madde ile Mağusa’da evine yapılan operasyonda suçüstü tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

15 yıla kadar hapisliği var
Yargıç Alev Ulunay, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu “Uyuşturucu alma ve tasarruf” suçlarının 15 yıla kadar hapisliği,  oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti.
Ulunay, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı.

Benzer suçlardan mahkûmiyeti var
Sanığın “alma” ve “tasarruf” ettiği uyuşturucunun miktarına dikkati çeken Alev Ulunay, Hüseyin Erseyis’in, benzer suçlardan sabıkası olduğunu yargılanarak hapislik cezası aldığını da anımsattı.
Ulunay: Gereken dersi çıkarmadı
Sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyleyen Ulunay, “Sanık kendine gereken dersi çıkarmadı. Geçmiş yıllarda almış olduğu mahkûmiyetten kendine düzgün bir yol çizmedi. Sanığa ceza takdir ederken, aleyhine ve lehine olan her şeyi dikkate aldık” dedi.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.