1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR CAN İKİ CANA HAYAT OLDU!
BİR CAN İKİ CANA HAYAT OLDU!

BİR CAN İKİ CANA HAYAT OLDU!

Ailesi organlarını bağışladı!

A+A-

Çevresinde çok sevilen biri olan 51 yaşındaki üç çocuk annesi Gonce Sekizyüz Geldeç’in, beyin kanaması teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede dün beyin ölümü gerçekleşti; ailesi Geldeç’in organlarını bağışlama kararı aldı

Mehmet KARA

Girne’ye bağlı Alsancak’ta üç gün önce fenalaşan, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 51 yaşındaki Gonce Sekizyüz Geldeç, hayatını kaybetti.

Çevresinde çok sevilen biri olan Gonce Sekizyüz Geldeç’in, beyin kanaması teşhisiyle tedavi gördüğü  hastanede dün beyin ölümü gerçekleşti; ailesi Geldeç’in organlarını bağışlama kararı aldı.

KKTC Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalarda nakil bekleyen hastalara yaşam umudu olan Geldeç’in iki böbreği, karaciğeri ve kalbinin nakli için büyük bir seferberlik başlatıldı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen operasyonun ardından Geldeç’in iki böbreği iki hastaya hayat verdi. Ancak karaciğeri ile kalbi tıbbi açıdan değerlendirilemediği için alınamadı.

“Eşimin en büyük arzusuydu”

KIBRIS’a konuşan eşi İbrahim Geldeç, 25 yıllık eşini bir talihsizlik sonucu kaybettiklerini söyledi.

Organlarının bağışlanmasının, eşinin en büyük arzusu olduğunu ifade eden Geldeç, “Eğer birilerine hayat verebilirsek, can verebilsek, ne mutlu bize” dedi.

“Her organ bağışı bir umuttur”

Damadı Murat Bozay ise, organ bağışı kararını aile olarak verdiklerini söyledi.

Organlarının bağışlanmasının kayınvalidesinin de isteği olduğuna dikkat çeken damadı Bozay, kayınvalidesinin hayatı boyunca insanlara yardımcı olan biri olduğunu ifade etti.

Bozay, kayınvalidesi Gonce Sekizyüz Geldeç’in, bugün, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Lapta Kabristanlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacağını belirtti.

“Her organ bağışı bir umuttur” diye konuşan damadı Bozay, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

“Hastaya beyin ölümü tanısı kondu”

KIBRIS’a konuşan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı, Yoğun Bakım Servisi’nde Sorumlu Dr. Şükrü Onbaşı da,  hastada yaygın bir beyin kanamasının gerçekleştiğini ve hastaya cerrahi müdahalenin yapılamadığını söyledi.

48 saatin sonunda hastadan herhangi bir uyanıklık alınamaması üzerine beyin ölümü şüphesinin doğduğunu söyleyen Onbaşı, yapılan testlerin ardından hastaya beyin ölümü tanısının konduğunu ve ailenin bilgilendirildiği ifade etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.