1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BİR DEVRİN SONU!
BİR DEVRİN SONU!

BİR DEVRİN SONU!

Dünyaca ünlü teknik direktör sezon sonunda emekliye ayrılacağını açıkladı

A+A-

Sir Alex Ferguson,Manchester United'daki 27 yıllık menajerlik görevini sezon sonunda bırakacağını açıkladı.

Avrupa ve İngiliz futbol tarihinin en başarılı futbol adamlarından biri olan Alex Ferguson ,19 Mayıs'ta oynanacak West Bromwich Albion maçıyla birlikte kariyerine son verecek.

Manchester United'ın resmi sitesine açıklama yapan Feguson:

'Bırakma kararı bu hayatta aldığım en zor kararlardan biri ve o kadar da kolay verilmedi.Şu an dogru zaman.Bu organizasyondan olabilecek en doğru zamanda ayrılmak benim için önemliydi.

Ligi kazanan bir kadro ve yaş dengesinin dağılımı,başarının en yüksek seviyede devamı ve alt yapının uzun yıllar boyunca parlak bir geleceğe sahip olması gibi konularda iyi durumdayız.Antreman tesislerimiz dünyanın en iyilerinden biri ve evimiz Old Trafford dünyanın en iyi stadyumlarından biri.İleriye dönük olarak ,kulüpte direktor ve elçi olarak bulunacağım için mutluyum.

Artık geleceğe bakıyorum.Ailemede teşekkür etmek istiyorum,bana olan sevgileri ve bana ilham veren destekleri için ,eşim Cathy kariyerimin en öenmli figürüdür'

YERİNE MOYES Mİ GELİYOR?

Bu arada İngiliz basınındaki iddialara göre, Ferguson'un yerine Everton teknik direktörü David Moyes geçecek. Moyes ve Ferguson arasındaki benzerlikler ise dikkat çekici. Moyes'da Ferguson gibi İskoç. İki teknik adamda
istikararlı bir şekilde uzun yıllardır takımlarının başında bulunuyorlar. Moyes, Everton kulübünde 2002 yılından beri görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.