1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR DÜZEN GETİRİLEMEDİ
BİR DÜZEN GETİRİLEMEDİ

BİR DÜZEN GETİRİLEMEDİ

Lefkoşa’da esnafı ikiye bölen “Asmaaltı Yayalaştırma Projesi” kapsamında Asmaaltı Çarşısı’nın trafiğe kapatılmasının ardından,

A+A-

“Yayalaştırma Projesi”ne bağlı olarak belli saatlerde trafiğe açılan Asmaaltı Çarşısı’nda yaşanan trafik kazaları vatandaşları huzursuz etti

Lefkoşa’da esnafı ikiye bölen “Asmaaltı Yayalaştırma Projesi” kapsamında Asmaaltı Çarşısı’nın trafiğe kapatılmasının ardından, çarşı içindeki trafik akışında yaşanan keşmekeş de bir türlü çözülemedi.

Yayalaştırma Projesi’ne bağlı olarak belli saatlerde trafiğe açılan Asmaaltı Çarşısı’nda, Bereket Fırını önünde yaşanan trafik kazaları esnafı da, vatandaşları da isyan ettirdi.

Asmaaltı’nda Yayalaştırma Projesi’nden sonra Bereket Fırını önünde araçların burun buruna gelmesiyle oluşan tehlikeye dikkat çeken vatandaşlar, önlem alınması gerektiğine işaret etti.

Dün sabah Asmaaltı’nın trafiğe açık olduğu 06.30 ile 10.00 saatleri arasında yine Bereket Fırını önünde iki salon aracın çarpışmasıyla gerçekleşen kaza, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Bölge sakinleri, Asmaaltı’nda sık sık trafik kazası yaşandığına dikkat çekerek, “Yetersiz altyapı nedeniyle çarşı içinde çok ciddi bir trafik sorunu yaşanıyor. Büyük Han’dan Bereket Fırını yönüne dönen araçları yavaşlatmak için yola kasis yapılması şart. Her gün kaza yaşanıyor. Önlem almak için neyi bekliyorlar?” şeklinde konuştu.

Bölge sakinleri ayrıca, trafiğe kapalı olan bölümlerden Asmaaltı’na giriş yapan motosikletli sürücülerin, yine Bereket Fırını önünden geçen araçlarla burun buruna geldiğini ve bu durumun tehlike arz ettiğini anlattı.

Yayalaştırma Projesi kapsamında Arasta Çarşısı’na Vakıflar İdaresi karşısındaki yol ve Kıbrıs Faisal İslam Bankası yanından giriş yapılabiliyor.

Yine proje kapsamında, çarşıdan Belediyeler Birliği binası ve Turizm Bakanlığı ile İzzet Efendi Sokak’tan Girne Caddesi’ne çıkış yapılabiliyor.
 
Sav: Riskli bir yer, önlem alınacak

Park, Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi Amiri Ferdiye Sav, değerlendirme yapılacağını ve güvenliği artıcı tedbirler alınacağını açıkladı.

Sav, “Kabul etmek lazım ki, tedirgin edici bir noktadır. Riskli bir yer. O noktaya ayna yerleştirildi ancak yeterli olmadığı görülüyor. Yerinde inceleme yapılacak. Yol ve Trafik Komisyonu’nda da değerlendirilecek. Güvenliği artırıcı tedbirler alınacak” dedi.

 Araçlarda maddi hasar meydana geldi

Kaza, dün sabah Asmaaltı’nda Bereket Fırını önünde, Büyük Han’ın yanındaki sokaktan çıkan KA 554 plakalı aracın Büyük Han istikametine doğru seyreden LV 501 plakalı araçla yüz yüze çarpışması sonucu meydana geldi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.