1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR ELİMİ DE SEN TUTAR MISIN?” PROJESİ BAŞLATILDI
“BİR ELİMİ DE SEN TUTAR MISIN?” PROJESİ BAŞLATILDI

“BİR ELİMİ DE SEN TUTAR MISIN?” PROJESİ BAŞLATILDI

Gençlik Dairesi’ne bağlı Gençlik Merkezleri ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi öğrencilerinin özel gereksinimli gençlere de fırsat tanınması durumunda üretebileceklerine dikkat çekmek amacıyla “Bir Elimi de Sen Tutar Mısın

A+A-

ENGELLİ GENÇLERİN YAPTIKLARI RESİMLERİN  KARTPOSTALLARI SATIŞA SUNULDU

CAPİTALK BANK BAŞKANI ARHUN, BANKALAR BİRLİĞİ’NE ENGELLİ İSTİHDAMI ÇAĞRISI YAPTI

Gençlik Dairesi’ne bağlı  Gençlik Merkezleri ile  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)  Toplumsal Duyarlılık Merkezi öğrencilerinin özel gereksinimli gençlere de fırsat tanınması durumunda üretebileceklerine dikkat çekmek amacıyla “Bir Elimi de Sen Tutar Mısın?” projesi gerçekleştirdi.

İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören gençlerin yaptıkları resimler proje kapsamında   Capital Bank’ın katkılarıyla kartpostal haline getirilerek bugünden itibaren satışa sunuldu.

Kartpostallar, Gençlik Dairesi Müdürlüğü, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi ile İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nden 3 TL karşılığında satın alınarak Merkez’e katkıda bulunulabilecek.

Projenin hayata geçirilmesi nedeniyle bugün İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde, projenin ana katılımcıları olan Gençlik Merkezleri ile DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi öğrencilerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu basın toplantısından yaptığı konuşmada,  projeyi bugün başlattıklarını ifade ederek,  katkı koyanlara teşekkür etti.

Gencay Eroğlu, projenin amacının; farklı gelişen gençlerin  imkan tanındığı halde her şeyi yapabileceklerini göstermek olduğunu vurguladı.

Eroğlu, çocukların Merkez’de yaptıkları resimlerin kartpostal haline getirilerek bastırıldığını ve bugünden itibaren satışa sunulacağını, elde edilecek gelirin ise  Merkez’e bırakılacağını söyledi.

BAŞEL

DAÜ Toplumsal  Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Başel de , projenin baş mimarının gençler olduğunu belirterek, esas alkışı onların hak ettiğini söyledi.

Başel, vatandaşları projeye destek vermeye çağırdı.

ARHUN

Capital Bank Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun,  özel gereksinimli gençlere destek olarak,  topluma kazandırılmaları için yapılan projelerde yer almanın kendileri için gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Bir toplumun gelişmişliğinin, engellilerine, çocuklarına ve yaşlılarına verdiği önemle ölçülebileceğini belirten Arhun,   Kıbrıs Türkü’nün  daha gelişmiş bir toplum olmasını kendilerine misyon edindiklerini, bu nedenle sosyal sorumluluk projelerine desteklerinin süreceğini kaydetti.

Bankalar Birliği’ne de çağrıda bulunan Arhun, KKTC’de 22 banka ve toplamda 243 şube bulunduğunu anımsatarak,  bankaların genel müdürlüklerine üçer, her üç şubeye de 1 engelli istihdam edilmesi halinde, engellilerin istihdam sorununun yüzde 40’ının çözülmüş olacağını belirtti.

Arhun, Bankalar Birliği’nin böyle bir karar üretmesi halinde bu karara peşinen uyacaklarının taahhüdünü verdi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.