1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR ENGELLİNİN KKTC’YE MEKTUBU!
BİR ENGELLİNİN KKTC’YE MEKTUBU!

BİR ENGELLİNİN KKTC’YE MEKTUBU!

BİR ENGELLİNİN KKTC’YE MEKTUBU!

A+A-

Murat Katrin yazdı:

Sevgili KKTC YE Mektup; -1-

YİRMİ YILDA BİR TEKERLEKLİ SANDALYEYİ BANA ÇOK GÖRÜYORSAN;


Kusura Bakma ,Ne Yazık ki,Sana Ne sevgim,Ne Saygım,Ne de Güvenim Kalır….

Ben Seni Bir Zamanlar buradaki bir çok insan gibi Çok Sevdim. Ama,Sen beni hiç Sevmedin.Karşılıksız sevginin sonucu ,doğal olarak sana sevgim bitti..Ama Saygım, karakterim gereği devam etti ,ama sen ona da karşılık vermedin ,onun için sana karşı Saygım da yok oldu.

44 Yaşındayım ,hayatım KKTC de geçti ,son 20 yılımı bir Ortopedik Engelli olarak yaşamaya çalışıyorum.Bu 20 yıl zarfında Başta Sağlık Hizmetleri olmak üzere, ENGELLİLİĞİM adına hiçbir kurumundan ,hiçbir şekilde,en küçük dahi hiçbir isteğim,talebim ve yararlanmam olmadı (hastaneler dahil) ve kesinlikle hiçbir hizmet almadım.(Çok istisna olarak bir defa sağlık hizmetlerine küçük bir rahatsızlığım nedeniyle müracaat ettim,onda da beni YDÜ ye sefk ettiler ama ertesi gün de YDÜ ile Sağlık Bakanlığı kavga etti ve bizim tedavimiz iptal oldu o kadar) Bu ve daha bir çok hizmeti Güney Kıbrısta kaza geçirmemden dolayı doğan yasal haklarım neticesinde . Bu güne kadar ,bir tamam eksiz fazlasıyla KIBRIS CUMHURİYETİNDEN ALDIM VE ALIYORUM..

Ama bu durum,bu güne kadar Kuzey Kıbrıstaki benzeri kurumlara karşı da,negatif yönde ne saygımı ,ne de Güvenimi etkilemedi ,Yani hiçbir zaman kendi kurumlarımıza karşı kıyaslama,aşağlama vb bir tutumla ,olumsuz bir tavır içine girmedim.

Ben hayatını TEKERLEKLİ SANDALYE üzerinde sürdürmek zorunda olan bir insanım, ve benim durumumda olan insanların kullanacağı bir sandalye kendi vücut ölçülerine uymak zorundadır, yani sağlam bir insan nasıl 2 size büyük veya küçük bir ayakkabı giyerse ,ona problem yaratır.Gelişigüzel bir sandalye de bize çok büyük sağlık problemleri yaratabilir. Bu 20 yıl da ,Kıbrıs Cumhuriyetindeki yasal haklarımdan yararlanarak, yani her 5 yılda bir ,bana özel ölçülü Tekerlekli sandalyem Devlet tarafından, ilk 10 yılda 2 defa alındı ,yalnız son 10 yıldır ,Avrupa birliği yasaları gereği,Kim isterse olsun ki bu bir Rum vatandaşta olabilir ,bu haktan yararlanmak için en az 6 Ay onların değimiyle özgür bölgede ikamet etmesi gerekir.KKTC de ikamet ettiğimden dolayı da , son 10 yıldır ,ben bu hakkımdan yararlanamıyorum. Ve bana 10 yıl önce verilen ve şu an ömrü dolmuş sandalyeyi kullanmak zorundayım.

KKTC de Sosyal devlet anlayışı içerisinde, Engellisinin günlük Yaşamını doğru dürüst sürdürebilmesi için, Fiziki Ölçülerine göre özellikli bir Tekerlekli sandalyeye ,ihtiyacı olan insanlarına, yasalarda olmasına rağmen hiçbir resmi kurumunun böyle bir hizmet vermediği bilgisine sahiptim.Yani Engellinin bütün insani hakları gibi bu hakkı da gasp ediliyor.

Ama Bu yılın başlarında birçok kader arkadaşımın SAĞLIK BAKANLIĞINA müracaat edip ,hastanede çeşitli aşamalardan geçip,Hastane sağlık Kuruldan da onay aldıktan sonra, En ucuzundan da olsa 7200 TL (Yedibin ikiyüz) (Kaliteli motorsuz bir tekerlekli sandalyenin fiyatı ortalama 15000 Tl-20000 Tl arasıdır) yi Sağlık bakanlığı karşılayarak bu konuda çok güzel bir başlangıç yapıldığını öğrendim ,tabii daha sonra da ,daha önce gizi gizli bir çok kişiye alındığını da öğrendik ama gene de olsun dedik.Sonuçta benim Engelli kader arkadaşlarım çok önemli bir yerde hakkını nihayet kazandı veya verildi diye de çok sevindim.ve ben ve benim gibi bildiğim en az 3-5 arkadaşım çok ihtiyacımız olduğu için ve böyle bir uygulama da başlatıldığı için, hakkımız gereği de, gerekli prosedürleri yerine getirerek heyecanla beklemeye başladık,yeni ayaklarımız gelecek diye, AMA NAFİLE Sağlık Bakanlığı yetkilileri ortalama 4 Ay dan beri beni kandırıyorlar söyledikleri mazaretleri burada yazmama değmez.. Onlara karşı bir ön yargıda bulunmadan ve en aptal duygularımla şunu sormak isterim bu yükü ,kaldıramayacaksaydınız ve böyle rezalet ve de Adaletsizliklere yol açacaktınız niye böyle bir şeye kalkıştınız? ve yüzünüze gözünüze bulaştırdınız, beceriniz bu kadar mı ? 5-10 gün sonra buradan giderseniz bu Konuda vicdanınız sızlayacak mı ? Yoksa hiç umurunuzda bile olmayacak, sizin çok daha önemli icraatlarınız var..Ben cevabın son şık gibi olabileceğini düşünüyorum.. size karşı daha birçok şey söyleme hakkım saklı kalma koşuluyla, şu an bu konuda başka bir şey yazmayacağım..

Sevgili KKTC yukarıda bana yaşattığın son örnek bardağı taşıran son damla oldu,ama başlamışken senin beni 20 yıl zarfında ,sana karşı bu noktaya getirmene, sebep olduğun ve şu an aklıma gelen birkaç vukuatından daha söz edeceğim ve Bitireceğim,çünkü görünen o ki ben senden daha Adamım;

04.Eylül.1997 de Senin Sağlık kurulun ,beni %98 Sakat çıkardı ve Değerlendirme kurul raporunda Çalışamaz raporu verdi.yani bu adam hiçbir işe yaramaz özellikle hiçbir devlet dairesinde iş göremez dedi.Peki 2001 yılında bilfiil ben şirket kurup bu ülkede iş yapmaya başlayınca ,ki bu arada bunu da belirtmem gerekli ,Güney Kıbrısta geçirdiğim ve Sakat Kaldığım kaza sonucu, Oradaki mahkemenin adil yargılaması,ve Kararı sonucunda aldığım Tazminat parasıyla 2001 deki krizin içinde bu ülkeye yatırım yaptım.Dikkatinizi çekerim ;Bu sakat halimle ki sizce ben hiçbir işe yaramazdım.Siz ne yaptınız hemen S.sigorta yatırımı istediniz ,Hani ben iş yapamazdım,bana verdiğiniz 2-3 kuruş hemen kestiniz ki ben sahtekar biri olsaydım ,işin başına kardeşimi koyar 10 yıl da bu parayı alırdım ama benim için hayatta önce onur gelir.ve 10 yıl böyle bir karaktersizliğe tevessül etmedim. Siz daha iyi bilirsiniz ki bu ülkede ne zenginler var ki Engelli Parası alır.Gayrı yasal olarak bana en yüksek baremden 10 yıl Sigorta ,yatırtırtığınız yetmezmiş gibi,10 yılın sonunda ,sakatlığım ve çeşitli rahatsızlıklarım çoğaldığı için ,tüm hastane belgeleriyle Bu sağlık kurulunun karşısına gidip beni Malulen Emekli etmenizi istediğimde ise ,sen zaten bu işe başladığında maluldün dediniz ve o kurulda olan ve yüzüme bile bakmayıp beni karşısından 1 dakikada siktir eden ve orada da pavur puvur sigara içen DR gibi doktorlar, duyumlarıma göre ,Geçmiş dönemlerin, bir Bakanının talimatıyla Güzelleşmek için Göğüslerini büyütme ameliyatına giden Bir hanıma hem ameliyat parası ödendi,hem de Malulen emekli edildi.

İşte senin adaletin KKTC ben Malulen emekli çıkamam ama söylentiye göre Bu hanım vb pozisyonda olanlar çıkar..

Bana çalışamaz raporu verin hiçbir işe yaramazmışım,iş yapmaya kalkışınca leşçi kuşlar gibi başıma damlan.Malulen emekli çıkarman .10 Yıl benim Engelli yardım maaşımı hakkın olmadığı halde ben sana gönüllü olarak bağışladım gene memnun olman.

Benim bu halime rağmen ,geleceğim olan parayı bu memlekete harcayıp,10 yıl içerisinde 100 lerce insana bir şekilde faydam olup ,senden hiçbir şekilde hiçbir şey talep etmememi,ödüllendirmeni istemiyorum KKTC… Ama bu cezaları ve haksızlıkları da bana karşı uygulama hakkını sen nereden buluyorsun KKTC…. (Sosyal ve Sporsal anlamda senin için yaptıklarımı saymıyorum bile)

Kusura Bakma ,Ne Yazık ki, bu yaptıklarından ve daha birçok şeyden dolayı Sana Ne sevgim,Ne Saygım,Ne de Güvenim Kaldı KKTC….

Sen beni insan yerine koyup,vatandaş saymazsan,ve bana 99.sınıf İnsan muamelesi yapmayı sürdürdükçe, bende seni hiçbir şey saymam, üstüne üstlük bana karşı bu yaptıklarınla da benim gözümde PSEFTO GRADO luk sana az bile gelir. Ve sen YİRMİ YILDA BİR TEKERLEKLİ SANDALYEYİ BANA ÇOK GÖREN Sağlık Bakanının,Müsteşarının,Müdürünün ve bunlar gibilerininsin Beni 1 dakika da odadan kovan Doktorunsun, Ama Asla Benim değilsin…..

Murat Katrin.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.