1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR EVDE EOKA DÖNEMİNDEN KALMA CEPHANELİK BULUNDU
BİR EVDE EOKA DÖNEMİNDEN KALMA CEPHANELİK BULUNDU

BİR EVDE EOKA DÖNEMİNDEN KALMA CEPHANELİK BULUNDU

Evinde, ilk belirlemelere göre EOKA’cıların cephaneliği olduğu tahmin edilen bölmede, patlayıcılar ve başka benzeri malzemeler bulunduğu ifade edildi.

A+A-

Limasol’da, 2007 yılında hayatını kaybetmiş eski bir EOKA’cının evinde, ilk belirlemelere göre EOKA’cıların cephaneliği olduğu tahmin edilen bölmede, patlayıcılar ve başka benzeri malzemeler bulunduğu ifade edildi.

 

Simerini gazetesinde yer alan haberde, bahse konu kişinin ismine yer verilmedi ve cephaneliği de adamın kızının tesadüfen bulduğu ifade edildi.

Adamın kızının, evi yenilemeye çalışırken, kütüphanedeki gizli bir bölmede cephaneliği bulduğunu yazan gazete, adamının kızının derhal polisi durumdan haberdar ettiğini ve polisin de cephaneliğe el koyduğunu kaydetti.

Gazete polisten yapılan açıklamada, evde 3 el bombası, 4 paket TNT, 5 adet ortak ateşleyici, 11 adet dinamit çubuğu, 4 metre gecikmeli yanmalı patlayıcı kablosu ve 13 dolu Martini tüfeği fişeği bulunduğunun belirtildiğini yazdı.

Gazete, Polisten yapılan açıklamaya dayanarak, bulunan malzemelerin hepsinin oksitlenmiş ve kullanılamaz durumda olduklarını, aynı zamanda patlayıcı madde uzmanları tarafından gerekli incelemelerin yapılması için bunlara el konulduğunu belirtti.

Haberde, bulunan cephaneliğin EOKA ile ilgisi bulunup bulunmadığı olasılığının araştırılmakta olduğu da ifade edildi.

Politis ise haberinde, ölen şahsın evinde 2 yıl önce de 3 adet Martini tipi tüfek bulunduğunu yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.