1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR EVİ 2 KİŞİYE SATIP …
BİR EVİ 2 KİŞİYE SATIP …

BİR EVİ 2 KİŞİYE SATIP …

''Evde bu şahsa ne yaptığını sordum. Satın aldım dedi. O şahıs da...''

A+A-

KKTC’de her geçen gün gelişmekte olan dolandırıcılık dalı giderek büyük boyutlara ulaştı. Türkiye’den ve 3.’ncü ülkelerden gelerek müteahhitliğe soyunan birçok kişinin sattıkları apartman daireleri ile villalar alanın elinde patlıyor.

Gelmiş geçmiş hükümetlerin halkın korunması yönünde herhangi bir tedbir almaması, yap-satçılık yapan bazı kişilerin dolandırıcılık yapmasına da zemin hazırlıyor.

AYNİ APARTMAN DAİRESİNİ İKİ KİŞİYE SATIYORLAR

Bulut İnşaat, Kulaksızlar inşaat şirketi gibi inşaat işi ile uğraşan şirketlerin verdikleri taahhütleri yerine getirmemesi sonrasında bazı yap-satçıların da bir apartman dairesini iki kişiye sattıktan sonra ayni daireyi bankaya ipotek koyarak bankadan aldıkları krediyi de ödemedikleri ve halkı mağdur ettikleri öne sürülüyor.

YEMEDİM İÇMEDİM BİRİKTİRDİM BENİ DOLANDIRDI

Lefkoşa Devlet Hastanesinde Ambulans Şöförü Ali Karınca yaptığı açıklamada, ben yıllardır Ambulans şöförü olarak çalışıyorum. Zaman geldi 4.’ncü kattan sedye ile omzumda insan indirdim. Kazandığım parayı yemedim içmedim bir ev sahibi olmak için biriktirdim. Biriktirdiğim bu parayı da T….ŞKA İnşaat Şirketi yetkilisi TR-0 31…….numaralı kimlik kartı hamili N. T’den satın aldım dedi.

SATIN ALDIĞIM EVDE BAŞKA BİRİSİ OTURUYORDU MEĞER O DA SATIN ALMIŞ

Ali Karınca açıklamasına devamla, ben Girne’de satın aldığım eve 27 bin Stg. Peşinat ödedim. Ev belli bir süre içerisinde tamamlanacak ve geri kalan parayı da ödeyecektim. Uzun bir süre geçince ne oluyor diye satın aldığım eve gittim. Evde başka birisi oturuyordu. Evde bu şahsa ne yaptığını sordum. Satın aldım dedi. O şahıs da 30 Bin Stg. Vermiş. Bir süre tamir edilmeyi beklemiş. Edilmeyince kendisi tamir ederek eve taşınmış. Durumu diğer şahsa da açıklayınca ayni evi ikimize de sattığını ve dolandırıldığımızı anladım ifadesinde bulundu.

MİLLETTEN 10’AR – 20’ŞER BİN STG. TOPLADI

Apartmanın üst katındaki şahıs da ayni durumda. Ben N.T’yi mahkemeye verdim. Mahkeme devam ediyor. Ayni şirket birçok ev yapacağı gerekçesi ile insanlardan 10’ar 20’şer bin Stg. Topladı. Ama evleri yapmadan öyle bıraktı. Şimdi adam son model arabalarda geziyor ifadesinde bulunan Ali Karınca, önümüzdeki hafta evler ile ilgili mahkeme var. Adam evleri bankaya ipotek koydu. Oradan da para aldı. Banka şimdi icra kararı çıkartarak evleri satacak. Yani insanları dolandıran bu şahısa devlet, hükümet ve Polis bir şey yapamıyormu? Biz böyle dolandırılırken hükümet ve yetkililer bize hep uzaktan mı bakacak dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.