1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR FİKRİN Mİ VAR?” YARIŞMASI GELİYOR
“BİR FİKRİN Mİ VAR?” YARIŞMASI GELİYOR

“BİR FİKRİN Mİ VAR?” YARIŞMASI GELİYOR

“BİR FİKRİN Mİ VAR?” YARIŞMASI GELİYOR

A+A-

BRT MÜDÜRÜ TÜMERKAN KAMU-SEN, SANAYİ ODASI, MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ VE TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Lefkoşa, 8 Mart 15 (T.A.K): Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) yeni sezonda “Bir FİKRİN mi VAR?” isimli yarışma programını ekranlara getirmeye hazırlanıyor.

BRT’nin haberine göre 4 ülkede gösterimde olan bölgenin en büyük girişimcilik yarışması “bir FİKRİN mi VAR?” Eylül ayından itibaren BRT’de yayımlanacak.

Yarışmayla ilgili protokol yarın saat 15.00’te BRT’de imzalanacak.

Bugüne kadar 30 bin girişimcinin başarı hikayelerinin yer aldığı programın Türkiye, Suudi Arabistan ve Arnavutluk’ta yayımlandığı belirtildi.

BRT’nin de bu programı yayımlamaya başlamasıyla ilk defa bir uluslararası formatın Kıbrıs’ta gösterime gireceği kaydedildi.

Formatın Kıbrıs versiyonunu hazırlayan Fuat Sami’nin aynı zamanda bir Kıbrıslı olduğu belirtilirken, programa sponsor ve destek verecek şirketlerin www.birfikrinmivar.com adresinden bilgi alabilecekleri duyuruldu.

TÜMERKAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ ZİYARET ETTİ

Öte yandan BRTK Müdürü Mete Tümerkan’ın bugün bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek BRT’nin geldiği durum hakkında bilgi verip, sivil toplum örgütlerinin görüşlerini aldığı belirtildi.

BRTK’dan verilen bilgiye göre, Mete Tümerkan, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası yetkilileri ile görüşmesinde, kurumun daha iyiye ve daha güzele ulaşması için çalıştıklarını söyledi.

Kurum Müdürü Mete Tümerkan, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, yılda bir kez BRT’nin nerede olduğunu neler yaptığını anlatmak ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

BRT’nin Kıbrıs Türkünün malı olduğunu yineleyen Tümerkan, her zaman daha iyiye ve güzele doğru adım atılması için çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Biz bu kapsamda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. BRT’nin teknik altyapısını son dönemde komple değiştirecek çok önemli adımlar attık. Şimdi önümüze yeni hedefler koyarak yolumuza devam ediyoruz. HD’den sonra 4K hedefini koyduk ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımıza başladık. Bu arada 4K belgeseli çekimi için arkadaşlarımız şuanda çalışıyorlar. Bunlar BRT adına baktığınızda güzel şeyler. Dolayısı ile BRT daha iyiye ve güzele gidiyor.”

2’inci HD Stüdyo altyapısı için yeni bir yatırım daha yapılacağını açıklayan Tümerkan, yayıncılıkta durmak olmadığını pedalların sürekli dönmesi gerektiğini çünkü bu sektörün yenilikleri çok hızlı tükettiğini kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.