1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR GARİP DURUM
BİR GARİP DURUM

BİR GARİP DURUM

Bir garip durum...

A+A-

 

Gazimağusa’nın Çanakkale bölgesinde yaşayan bir vatandaş, muhtar Abbas Mendeli’nin devletten hayvancılık  amaçlı kiraladığı arsa üzerine izinsiz şekilde bina yapıp ticari amaçlı kullandığı ihbarında bulundu.

Konu ile ilgili iddialara cevap veren muhtar Abbas Mendeli ise İskan Dairesinin arazide inceleme yaptığını ve yeni yapı olmadığını tespit ettiğini söyledi.

İddia’ya göre, İçişleri Bakanlığı’nın her yıl işsiz olan, hayvancılık veya ziraat ile uğraşan şahıslara  dönümü 25 TL’den kiralanan arazilerden birini geçen yıl Çanakkale muhtarı Abbas Mendeli’nin kullanımına verildi. İhbarı yapan vatandaş, arazi içerisine ağaç dikmek, kuyu kazmak ve betonarme yapı yapmanın yasak olduğunu öne sürerek, İskan dairesinde de “Kiralanmış araziler üzerinde her hangi bir ağaç dikme veya bir bina yapma görürseniz dairemize bildirin” diye bir yazı bulunduğunu belirtti.

“Geceleri eğlence yapılıyor”
 Muhtarı Abbas Mendeli’ nin devletten kiraladığı bu tip bir arazi üzerine bina yaptığını iddia eden vatandaş, sözkonusu binanın geceleri eğlence amaçlı olarak kullanıldığını, binada gece yanan renkli ışıkların gece kulübü görüntüsü yarattığını, araziye de zeytin ağaçları dikildiğini ve süs havuzları yapıldığını öne sürdü.

UBP döneminde hiç bir şey yapılmadı
Mendeli’ nin mandıra yeri için müracaat ettiğinde, şu anda kiraladığı arazi üzerinde olduğunu söylediğini, yani bir  şekilde kendi kendini ihbar ettiğini savunan vatandaş, muhtar Mendeli’nin o dönem “Eğer bana mandıra yeri verirseniz, şu anda üzerinde olduğum alandan çıkarım” dediğini, bunun üzerine Mendeli’ye mandıra yeri verildiğini, ancak bu yeri  kullanmayıp boş bıraktığı gibi, üzerinde bulunduğu araziyi de boşaltmadığını öne sürdü.  İddia sahibi vatandaş, Mendeli’nin bu hareketinin UBP döneminde ortaya çıkmasına karşın  ört bas edildiğini iddia etti

Mendeli: Kesinlikle yeni yapı yok
İddiaları yanıtlayan muhtar Abbas Mendeli ise, İskan Dairesinin arazide inceleme yaptığını ve yeni yapı olmadığını tespit ettiğini söyledi. 1978 yılında dönemin Gazimağusa belediye başkanı Bora Atun tarafından Çanakkale bölgesinde hayvancılık yapan 3 kişinin mahalle dışarısına çıkarılarak Çanakkale göleti yanında bu şahıslara arazi kiralandığını anlatan Mendeli, bunlardan birinin de  babası Mehmet Mendeli olduğunu belirtti.

O tarihten bu yana araziyi aralıksız olarak kullandıklarını anlatan Mendeli, 2009 yılında küçük baş hayvanların mandrasının göletin görüntüsünü bozduğu gerekçesi ile yıkıldığını ve buna karşılık da konu arazinin yeniden kendisine kiralandığını söyledi. Şu an bu arazide küçük ve büyük baş hayvan olmadığını söyleyen Mendeli, sadece 2 tane at bulunduğunu, 17 yıl dan beri o atlara kendilerine sığınan kimsesiz yaşlı bir adamın baktığını ve atları ticari amaç için değil, kendi zevkleri için beslediklerini anlattı.

İskan dairesinin bildirimi
Konu arazideki binalarda iddia edildiği gibi ticari amaçlı  bir eğlence veya başka ticari faaliyet yapılmadığını söyleyen Mendeli, “ Sadece bazı akşamlar ailem ile birlikte gidip piknik yapıyoruz” şeklinde konuştu. Birkaç gün önce Lefkoşa’dan verilen emri uygulayan Gazimağusa İskan dairesinin, arazi üzerinde inceleme yaptığını belirten Mendeli,  inceleme yapıldıktan sonra kendisine yeni yapı ve yeni ekilmiş bir ağaç olmadığının tespit edildiğinin bildirildiğini dile getirdi.

İngiliz turistler gelip göletin fotoğrafını çekiyorlar
 Arazi üzerinde bulunan Zeytin ağaçlarının sulanması için devletten teşvik de aldığını anlatan Mendeli, kendisini ihbar eden kişilerin, ellerinden alınan aynı bölgedeki başka bir  arazi ile ilgili kendisini sorumlu görmeleri nedeni ile böyle bir şey yaptıklarını iddia etti. Kesinlikle arazi üzerinde ticari amaçlı hiçbir faaliyette bulunmadığını savunan Mendeli, “ bazen İngiliz turistler arazime gelip göletin fotoğraflarını çekiyorlar ve arazimde hoşça vakit geçiriyorlar” dedi.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.