1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR GARİP DURUM!
BİR GARİP DURUM!

BİR GARİP DURUM!

'Haritaya bir baksınlar!'

A+A-

Türkiye’den gelen suyun köylerine uğramadığını söyleyen Sütlüce Muhtarı Hüseyin Kaptan, “Su gelmedi ama faturayı yeni tarifeden ödüyoruz” dedi

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Sütlüce’de yaşayan vatandaşlar, Türkiye’den gelen suyun köylerine henüz ulaşmadığını belirterek kireçli suyu kullandıklarını söyledi.

Belediyenin kendilerinden su parası olarak yeni tarifeden ücret aldığını da ifade eden köylüler bu konuda yetkililerden yardım istedi.

Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurduğu köy muhtarı Hüseyin Kaptan da yaşanılan garip durumu doğrulayarak, “Türkiye’den gelen içilebilir suyu kullanmıyoruz ama faturasını her ay yeni tarifeden ödüyoruz” dedi.

Haritaya bir baksınlar

Diyalog muhabirine Sütlüce köyünün su dışındaki sıkıntılarını da aktaran muhtar Hüseyin Kaptan, köyün gençlerinin işsiz olduğunu belirterek, devletin Sütlüce köyünü unuttuğunu ifade etti. Kaptan “haritaya bir baksınlar, bu ülkede Sütlüce diye bir köy de var” şeklinde konuştu.

Okaliptüs ağacımızı koruma altına alsınlar

İlkokulun bahçesinde bulunan Okaliptüs ağacının neslinin tükenmek üzere olduğunu ve adada sadece birkaç yerde bu ağaçlardan kaldığını savunan Kaptan, nesli tükenmeden okaliptüs ağacının koruma altına alınmasını istediklerini dile getirdi.

Bir zamanlar bir ilkokul vardı

Köylerinde geçmiş yıllarda bir ilkokul bulunduğunu ve köy çocuklarının öğrenim gördüğünü anlatan Kaptan, okulun kapatıldığını ve köydeki çocukların öğrenim için başka köylere gitmek zorunda bırakıldığını söyledi.

Eski suyu kullanmaya devam ediyoruz

Türkiye’den gelen suyun halen daha köylerine ulaşmadığınan yakınan Kaptan, ancak su faturalarını yeni gelen suyun tarifesine göre ödediklerini söyledi. 

Kireçli su nedeni ile boruların tıkanmakta olduğunu ve elektronik bir çok makinenin zarar gördüğünü belirten Kaptan, Türkiye’den gelen suyun bir an önce köylerine ulaştırılmasını istedi.

Yatırım yapılsın, bölgemiz canlansın

Köylerinden kentlere büyük oranda göç olduğunu ve köy nüfusunun yarı yarıya azaldığını anlatan Kaptan, bölgenin canlanması için gerekli yatırımların yapılmasının önemini dile getirdi ve iş adamlarına yönelik, “yatırım yapsınlar bizde kendilerine yardımcı oluruz” çağrısını yaptı.

Çevreye duyarlıyım

Çevre konusunda oldukça hassas olduğunu belirten Kaptan, yol kenarlarında çoğu zaman sorumsuz kişiler tarafından atılan cam şişeleri gördükçe üzüldüğünü ifade ederek, insanlardan çevre konusunda daha duyarlı olmasını istedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.