1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BİR GARİP FACEBOOK DAVASI!
BİR GARİP FACEBOOK DAVASI!

BİR GARİP FACEBOOK DAVASI!

İngiltere'de garip Facebook davası!

A+A-

İngiliz Chapman, Facebook'ta sahte hesap açarak, kendi orijinal hesabına hakaret dolu mesajlar bırakmaktan hapis cezası aldı.

İngiltere'de görülen ilginç bir davada, 24 yaşındaki Michelle Chapman, Facebook'ta sahte hesap açarak, kendi orijinal hesabına taciz içeren mesajlar bırakmaktan 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Huffingtonpost'un haberine göre, Truro Kraliyet Mahkemesi tarafından detayları açıklanan davada Chapman, 20 yıl sonra babası Roy Jackson ile bir araya geldi. Babasının Chapman'ı yeni eşi Louise Steen ile tanıştırmasından kısa bir süre sonra Jackson, Facebook hesabı üzerinden Steen adı altından hakaret dolu mesajlar almaya başladı.

SEKİZ DEFA KENDİNİ ŞİKAYET ETTİ

"Hiç hoş olmayan cinsel içerikli" olarak tanımlanan mesajlar daha sonra Jackson ve Steen adı altında Chapman'ın sayfasında görülmeye başladı. Chapman, Şubat ve Ekim 2011 tarihleri arasında polise 8 defa şikayette bulundu.

Hakaret mesajlarının 2012'de de devam etmesi üzerine Jackson ve Steen çifti, polis tarafından sorguya alındı. İnternet uzmanlarının Facebook hesaplarının kaynaklarını araştırmasıyla, hakaret içeren mesajların Chapman tarafından yazıldığı ortaya çıktı.

"HAYATLARINI CEHENNEME ÇEVİRMEK İSTEDİM"

Suçunu itiraf eden 24 yaşındaki Chapman mahkemeye, "Geçmiş yüzünden babamdan intikam almak istedim. Hayatlarını Cehenneme çevirmek istedim" diye belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.