1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BİR HAFTA SÜRE TANIDIK"
"BİR HAFTA SÜRE TANIDIK"

"BİR HAFTA SÜRE TANIDIK"

Baz istasyonlarının çeşitli hastalıklara neden olduğunu öne süren Dikmenliler, yetkililere çağrıda bulundu:

A+A-

Dikmen’de farklı noktalara yaklaşık 10 yıl önce yerleştirildiği öne sürülen baz istasyonları, bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı. Baz istasyonlarının kaldırılması için uzun bir süredir mücadele veren bölge sakinleri, imza toplandıklarını fakat herhangi bir sonuç elde edemediklerini dile getirdiler. Öte yandan, Dikmen Belediyesi’ne ait binanın damında bulunan baz istasyonu da sorun oldu.

Yetkili GSM operatörü şirket tarafından baz istasyonunun yerinin değiştirilmemesi tartışmalara neden oldu.

Köy içerisinde 3 adet baz istasyonu olduğunu ve kurulduğu yıllardan bu yana çeşitli sağlık sorunlarında artış yaşandığını ileri süren bölge sakinleri, sağlıklarından endişe ettiklerini ifade ettiler.

İstasyonların yerleşim yerlerinden uzak bölgelere kurulmasını isteyen bölge sakinleri, “Köyde kanser ve çeşitli sağlık sorunlarında artış yaşandı. Yakın bir zamanda iki kişi benzeri sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. En son olarak en yakın arkadaşımız, gencecik bir insan kanser nedeniyle öldü” diye konuşarak tepkilerini ortaya koydu.

Her geçen gün köyden yeni bir kişinin daha kanser ya da çeşitli hastalıklara yakalanma endişesi içerinde yaşayacak tahammüllerinin kalmadığını ifade eden bölge sakinleri, bir an önce baz istasyonlarının bölgeden kaldırılmasını istedi.

Yetkililerin konuyla ilgilenmesini isteyen bölge sakinleri, önümüzdeki günlerde herhangi bir çözüm bulunmadığı takdirde kendi çözümlerini kendilerinin arayacağını dile getirdiler.

Çelebi: Bir hafta süre tanıdık...

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, yetkili şirkete bir hafta süre tanıdıklarına dair bir yazı ulaştırdıklarını kaydetti.

Belediye meclisinin kararıyla 1994 yılında söz konusu binanın damına baz istasyonu konmasını onayladığı, ancak zararların ortaya çıkmasıyla birlikte 2010 yılı itibariyle sözleşmenin yenilenmediğini vurgulayan Çelebi, tüm çabalara rağmen şirketin baz istasyonunu taşımaya yanaşmadığını belirtti.

Halkın huzursuz olduğu ve biran evvel baz istasyonunun taşınmasını beklediğini ifade eden Çelebi, “Belediye ve bu bina halkın malıdır. Bir hafta süre verdik, şirket duyarsız davranacaksa gereğini yaparız” dedi.

Halk sağlığının ön planda tutulduğunu vurgulayan Yüksel Çelebi, 2 belediye çalışanının kanser nedeniyle yaşamını yitirdiği ve eski başkanın da halen ayni hastalıkla mücadele ettiğini söyledi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.