1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR HAFTALIK SÜRE”
“BİR HAFTALIK SÜRE”

“BİR HAFTALIK SÜRE”

“BİR HAFTALIK SÜRE”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, Meclis’te oy birliği ile kabul edilen Birleştirilmiş Özelleştirme Yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kalyoncu, Genel Sekreter Kutlay Erk’in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yönelik eleştirilerini değerlendirdi.

“SORUN ORTADAN KALDIRILACAK”

Özelleştirme Yasası’nda yapılan değişiklikle 1 haftalık başvuru süresi açıldığını söyleyen Kalyoncu, bunun memnuniyet verici bir gelişme olduğunu şu sözlerle ifade etti; “Özelleştirme Yasası’nda bir değişiklik yapıldı. Bu insanların başvuru yapabilmesi için bir haftalık süre açıldı. Devlette istihdam edilecekler, bu memnuniyet verecek bir gelişmedir. Geçmişten taşınan önemli bir sorun orta yerden kaldırılmış bulunuyor.”

“TOPLUMSAL BARIŞ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Hem çalışanlar açısından hem de toplumsal barış açısından yasanın önem teşkil ettiğini belirten Kalyoncu, istihdam edilen kişilerin ilgili dairelerde yararlı olacaklarına inanç belirtti. Kalyoncu; “Hem çalışanlar açısından hem toplumsal barış açısından önemli bir gelişme sağlanmıştır. Umarım, bu arkadaşlarımız da verildikleri dairede yararlı olurlar” dedi.

“KENDİSİ KAZAN KALDIRDI, PARTİ BAŞKANI OLDU”

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk’in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile ilgili eleştirilerine değinen Kalyoncu; “Bir bildiği var ki böyle bir açıklama yaptı diye düşünüyorum. Kıbrıs’ta politik süreçlerin geçmişine baktığımızda bende Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu tür işleri yapabileceğine inanıyorum. Çünkü kendi partisi içinde bir elektrik zammını bahane ederek, kazan kaldırdı ve parti başkanı oldu. Üstelik elektriğin Rum tarafından bedava alındığı bir dönemdi. Dolayısıyla bu tür işler Sayın Eroğlu’nun yapamayacağı işler değildi diye düşünüyorum. Kendisi açısından olumlu addedilecek bir gelişiminin olduğunu söylemek de mümkün değil, bu tür işlere yatkındır, yapabilir. Sayın Genel sekreterimiz bu konuda çok da haksız değil diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.