1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''BİR KAÇ KİŞİYLE OLMAZ HEP BERABER!''
''BİR KAÇ KİŞİYLE OLMAZ HEP BERABER!''

''BİR KAÇ KİŞİYLE OLMAZ HEP BERABER!''

Tüketici örgütleri'nden İşadamlarına, KKTC'deki her bir vatandaşla...

A+A-

 

Kuzey Kıbrıs’ta 2 GSM operatörlerinin anlaşmalı olarak yaptıkları yüzde 10’luk zamma karşı tepki çığ gibi büyüyor.  

Tüketici örgütleri GSM operatörlerinin söz konusu fiyat artırımını boykot ederken, vatandaşlar da bu eyleme destek belirtti. 

İşadamı, Önder Alış-Veriş mağazalarının direktörü Ahmet Sanverler “pek cep telefonu kullanmıyorum ama bu boykota destek veriyorum” dedi. Sanverler, bir işadamı olarak haberleşmede meydana gelen zamların, sadece vatandaşları etkilemediğini, ekonomik sektörde maliyetleri yükselttiğini söyledi.

Muhabirler; Lefkoşa ve Gazimağusa’da GSM  zammıyla ilgili olarak vatandaşın nabzını tuttu. Kuzey Kıbrıs’ta ceple konuşmanın artık büyük bir dert olduğunu ve herkesin bütçesini sarsmaya başladığını belirten vatandaşlar, dünyanın en pahalı hatlarını kullanmaktan dolayı isyan etti.  Yapılan zammın geri alınması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar, indirim beklerken fiyatların yükselmesine anlam veremediklerine vurgu yaptı. 

Lefkoşa’da vatandaş ne dedi?

İbrahim Karabulut

“Bence operatörlerin yapmış olduğu zam kanun dışıdır. Ben ortalama ayda 500 TL telefon faturası ödüyorum. Şimdi herhalde 600 ödeyeceğim. Tüketici örgütünün boykot kararına bende uyar ve katılırım. Fakat diğer vatandaşlar katılacak mı? Herkes katılsa bende destek veririm.

Erden Algun

“Ayda ortalama olarak 300 TL cep telefonu faturası ödüyorum. İşim gereği telefonla bayağı konuşmak zorundayım. Yapılan boykota bende destek olurum. Ama bütün vatandaşların destek olması gerek. Bu yapılan zam tamamen keyfi bir zamdır. Maktu ücret bana göre sadece haraçtan ibarettir.

 

Hasan Taşbilek

“Ortalama 200 TL bir telefon faturam var, her ay git gide de zamlanıyor. Bu zammın yasal olmadığını düşünüyorum. Ben tüketiciler örgütünün boykot kararını haklı buluyorum ve desteklerim de. Ama sadece üç beş kişi ile olmaz bu boykot.”

Hasan Ersusoy

“Her ay yüzlerce TL telefon faturası ödüyorum. Ben yapılan boykotu desteklerim. Yapılan zam geri alınmalı.”

 

Nejet Demirel

“Ayda 50-100 TL arası fatura ödüyorum. Yani tüketiciler birliğinin kararını destekliyorum, boykot yapılabilir ama nasıl insanlar telefonsuz yapacak?”

 

Hüseyin Gözaydın

“Ben Kıbrıs’ta yaşamıyorum fakat burada her şey çok pahalı. Tatile geliyorum her yıl. Fakat böyle bir fatura geliyor ki, inanılır gibi değil. Resmen soygun. Konuşmama kampanyasına destek olurum bende. Fakat bir kaç kişiyle olacak bir iş değil bu. Herkes bir elden yapması lazım…”

 

Ahmet Canar

“Sanıyorum dünyanın en pahalı telefon görüşmelerini biz yapıyoruz. Yapılan bu boykota bende destek olurum. Fakat kaç kişi yapacak bunu?”


 

Mehmet Gürsu

“Yapılan zam resmen hırsızlık. Bu kampanyadan haberim yoktu ama destek olacağımı şimdiden söylerim. Hiç kimse konuşmasın telefonlarını kullanmasın. Ben her ay 500 TL telefon faturası ödüyorum. Resmen soyuluyoruz.”

 

Mağusa’da vatandaş ne dedi; 

 

İrfan Tekin

“Zam haberini ilk öğrendiğimde oldukça sinirlendim, elimden gelse cep telefonumu kullanmayacağım,  ben şimdiden boykot etmeye başladım, çok acil durumlar dışında telefonumu kullanmıyorum, zammın bir an önce geri alınmasını istiyorum. Zaten en düşük ödediğim fatura miktarı yaklaşık 200 TL, bu dünyada görülmemiş bir şey.”

 

Uğur Ramazanoğlu

“Bu yasal bir zorbalıktır, insanların rızası olmadan cebinden paralarını almaktır. Bende boykota katılacağım, gerekirse bundan sonra cep telefonunda konuşmam, 2 tane hattım var bir tanesini geri iade edeceğim diğerini ise kontörlü hatta çevireceğim. Bu zammın bir an önce geri alınmasını istiyorum.”

 

Nihat Ramazanoğlu

 “Biz hayat pahalılığına göre zam yapsak acaba sayın bakan bize ne kadar vergi borcu gönderecek?  Ben Sayın Ulaştırma bakanının operatörlerin yaptığı zamma nasıl evet diyebildiğini çok merak ediyorum, Hayat durmuşken, piyasada iş yokken, bu zam nasıl kabul edilir? Türkcell ve Telsim’in yanında değil halkın yanında durulsun. 2 tane hattımın bir tanesini iptal edip boykota katılacağım.”

 

Sebbebe Kavuş

 “Bu zamma tepkiliyim, her şeye zam yetmezmiş gibi bir de telefona zam geliyor, resmen bizi soyuyorlar. Boykota katılacağım böyle giderse bundan sonra telefonda asla konuşmayacağım.

 

Safa Altaş

“Zammı protesto ediyorum, zaten hayat pahalı birde üstüne bu zam geliyor, kesinlikle boykota katılacağım.”

 

Yaşar Özkan

“Bu zamma aşırı derecede tepkiliyim, bir an önce bu zam geri alınsın, boykotta bende varım, gerekirse hiç telefon da kullanmam.”

 

Ali Öztürk

“ Zaten faturalar oldukça fazla geliyordu, birde üstüne bu zam… Artık faturaları ödeyemeyecek duruma geleceğiz. Zammın bir an önce geri alınmasını istiyorum, zam yapılmadan önce bile fazla olan ücretler şimdi daha da çok belimizi bükecek. Boykota katılacağım.”


 

Galip Tilim 

 “Bu zammı şiddetle kınıyorum, boykota katılacağım, belki bu boykot ses getirir, gerekirse bundan sonra hiç telefonumu kullanmam olur biter.”

 

Erkan İpekçioğlu

“Tamamen yanlış bir zam, teknoloji arttıkça bu tür olayların ucuzlaması gerekirken bizim ülkemizde bunun tam tersi yapılmaktadır. Keşke böyle bir boykot yapılabilse ama herkes cep telefonuna o kadar bağımlı oldu ki cep telefonları hayatımızın olmazsa olmazı durumuna geldi. Bu neden ile böyle bir boykotun olabileceğine pek inanmıyorum, zaten GSM operatörleri de bunun farkında olduğundan dolayı bu zam yapıldı.”

 

Sedat İlhan

“Zamma tepkiliyim, ama arabada bile cep telefonu ile konuşanlar var, bazılarına da bu zam müstahak. Ama yine de genel olarak zam yapılmasına karşıyım. Boykota katılmama gerek yok ben zaten telefonda acil durumlar dışında konuşmuyorum, benim aylık faturalarım 10 TL’ yi geçmez.”

 

Yasin Yalçınkaya

“ Zamma karşıyım, zaten konuşma tarifeleri pahalıydı, yetmezmiş gibi yüzde 10 daha da arttırıyorlar, çok yanlış, bence boykot pek etkili olmayacak, küçük çocukların elinde bile cep telefonu varsa, herkes cep telefonuna bağlı haldeyse böyle bir boykot başarılı olmaz.

Burak Kaya: Dünyada en pahalı cep telefonu ile konuşan ülkelerden biri durumundayken, mevcut faturalar bile oldukça fazla iken, birde alay edercesine zam yapabiliyorlar. Bu da üçüncü GSM operatörünün gerekliliğini gösteriyor. Boykota katılacağım, belki böyle bir boykot etkili olur.”

 

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.