1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR KEZ DAHA UYARMA VE VİCDANLARINI HAREKETE GEÇİRME ÇAĞRISINDA BULUNDULAR.
BİR KEZ DAHA UYARMA VE VİCDANLARINI HAREKETE GEÇİRME ÇAĞRISINDA BULUNDULAR.

BİR KEZ DAHA UYARMA VE VİCDANLARINI HAREKETE GEÇİRME ÇAĞRISINDA BULUNDULAR.

değerlendirilerek toplumumuza alelade bir telaşla empoze edilmesine şiddetle karşıyız”

A+A-

Kıbrıs Gönüllü Teşekküller Platformu, meclisten vekillerin oylarıyla geçirilmeye çalışılan Ceza Değişiklik Yasa Tasarısı’nın,  kültürel, milli, ahlaki, siyasi, sosyal, dini, tıbbi, hukuki ve tarihi perspektiften incelendiği zaman çeşitli zararlar doğuracağını savundu.

 

Kıbrıs Gönüllü Teşekküller Platformu üyeleri Meclis önünde toplanarak, mecliste ilgili yasa değişikliğine onay verecek vekilleri bir kez daha uyarma ve vicdanlarını harekete geçirme çağrısında bulundular.

Platform Başkanı Okyay Sadıkoğlu yaptığı açıklamada, kendilerinin ilgili yasa değişikliğine karşı kamuoyunun tepkisini duyurmak için kurulmuş bir platform olduklarını belirterek, “Biz toplumsal yarar için milli ve manevi değerlerin korunmasına inanan bir teşekkülüz” dedi.

Hiçbir zaman eşcinselleri hor gören veya dışlayan bir duruşta olmadıklarını ifade eden Sadıkoğlu, “Ancak toplumsal yarar söz konusu olduğunda getirilen serbestliğin sözde özgürlükler kapsamında değerlendirilerek toplumumuza alelade bir telaşla empoze edilmesine şiddetle karşıyız” diye konuştu.

Sadıkoğlu, bu serbesiyetin AB kriterleri kapsamında evlilik ve evlat edinmeleri koşulunu da beraberinde getireceğini ifade ederek, bu uygulamanın Kıbrıs Türk toplumunun, gelenek, örf ve adetlerine, aile yapısına, genel sağlık ve ahlak kurallarına aykırı bir uygulama olduğunu ileri sürdü.

Milletvekillerinden taleplerinin, onaylanacak Ceza Değişiklik Yasa Tasarısı’nın sadece eşcinsellikle ilgili bölümünün yasa kapsamı dışında tutulması olduğunu belirten Sadıkoğlu, gayelerinin milli manevi değerlerin, muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere yaşanabilir, çağdaş, manen kuvvetli bir vatan emanet etmek olduğunu söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.