1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR KİŞİ DAHA ARANIYOR
BİR KİŞİ DAHA ARANIYOR

BİR KİŞİ DAHA ARANIYOR

Bir kişi daha aranıyor

A+A-

Elmas TOKAY

Girne'de bir mekanında geçtiğimiz, hatta sonu Haşim Burak Solak'ın tasarrufundaki pompalı tüfekle havaya ateş açıp arkadaşlarıyla olay yerinden kaçmasının ardından başlayan polis soruşturması sürüyor.

Polisin bir kişiyi daha aradığı ve alınması gereken ifadeler, incelenecek kamera kayıtları olduğu bildirildi. Eğlence mekanının güvenlik görevlileri, havaya ateş açan Haşim Burak Solak'ın arkadaşı olan Güven Can Yaşa'yı bulup kaçırmış, eğlence mekanına götürüp ciddi şekilde darp ettikten sonra polise teslim etmişlerdi.

Polis, Erhan Saraç (E-41), Atilla Saraç (E-42), Necip Cem Güneylioğlu (E-24), Orçun Özorçun (E-26), Mehmet Ali Ersavaş (E-26) ve Rashad Huseyinli (E-23) isimli güvenlik görevlileri, "Zorla adam kaçırma", "Kanunsuz topluluk" ve "Ciddi Darp" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Karşı taraftan tutuklanan Güven Can Yaşa'ya, "suçu örten suç", Haşim Burak Solak'a ise "Kanunsuz ateşli silah, patlayıcı Madde taşıma, tasarruf, kullanma", "Meskun mahalde ateş açma" ve "Şiddet tehdidi" suçlamaları getirilmişti.

6 güvenlik görevlisi mahkemeye çıkarıldı

Eğlence mekânının güvenlik görevlileri Erhan Saraç. Atilla Saraç. Necip Cem Güneylioğlu, Orçun Özorçun, Mehmet Ali Ersavaş ve Rashad Huseyinli, dün, tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından yeniden Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğullan'nın huzurunda görüşülen davada, iddia makâmı, meselenin tahkikatım yürüten Süleyman Çelik'i tanık olarak dinletti. Meseleyle ilgili tahkikatın devam ettiğini, bir kişinin arandığını kaydeden Çelik, alınması gereken ifadeler, incelenecek kamera kayıtları olduğunu söyledi.

Çelik, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Tahkikat memurunun şahadetinin ardından söz alan zanlıların avukatları bu süreye itiraz etti. Polisin birçok emareye ulaştığını iddia eden avukatlar, müvekkillerinin teminatla serbest kalmasını talep etti. Sunulan şahadeti ve itirazları dikkate alan Yargıç Asafoğulları, tahkikatın selameti için zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.