1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. BİR KÜLTÜR YOK OLUYOR...
BİR KÜLTÜR YOK OLUYOR...

BİR KÜLTÜR YOK OLUYOR...

“Bir kültür yok oluyor”

A+A-

 

Erol Gülbaş, 58 yıldır geçimini sağladığı Kıbrıs’a özgü hasır sandalyeleri yapanların sayısının her geçen gün azaldığını söyledi

Aslen Baflı olan 72 yaşındaki Erol Gülbaş, Diyalog'un haberine göre, 58 yıldır geçimini sağladığı Kıbrıs’a özgü hasır sandalyeleri yapanların sayısının her geçen gün azaldığını söyledi.

Gülbaş, “Oysa Kıbrıs kültürünün vazgeçilmezi olan ve bir ömür dayanan hasır sandalyeler, plastik ve fabrikasyon sandalyelere göre kat ve kat daha kaliteli” dedi.

Gülbaş, her gün Lefkoşa’nın Terminal bölgesine gelip belediyeden izin aldığı yerde hasırdan sandalye yapıp geçimini sağlamaya çalışıyor. Gülbaş, “Eskiden 7-8 sandalye yapardık günde. Şimdi 1 taneyi zor yapabiliyorum. Artık yaşlandık ismimizi yürütecek bir oğlumuz var oda benim gibi sandalye yapıyor. Ama ne eski işler kaldı ne de eski insanlar. Şimdi herkes hazıra alıştı. Hasır sandalye yerine plastik sandalye alıyorlar. Halbuki hasır sandalye hem dayanıklılık açısından hem de sağlık açısından daha iyi” dedi.

Mesleğini oğluna da öğrettiğini, onun da geçimini sandalye yaparak kazandığını aktaran Gülbaş, Kıbrıs’a özgü hasır sandalyelerin artık yok olmaya yüz tuttuğunu kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.