1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR NİJERYALI ÖĞRENCİ TUTUKLANDI
BİR NİJERYALI ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

BİR NİJERYALI ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Girne’de yaklaşık 800 gram ağırlığında hintkeneviri türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde ele geçirildi ve üç zanlı mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Girne’de önceki gün Theophilus Obinna Nnamdi (31), M.A.M. (26) ve M.I.O. (28) isimli kişilerin kaldığı evde polis tarafından yapılan aramada, yaklaşık 800 gram ağırlığında hintkeneviri türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde ele geçirildi. Meseleyle ilgili gözaltına alınan zanlılar, soruşturma maksatlı tutukluluk talebiyle dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, Theophilus Obinna Nnamdi isimli zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına, M.A.M. ve M.I.O. isimli zanlıların ise serbest kalmasına emir verdi.

 
Polisten kaçmaya çalıştı
Girne’deki nöbetçi mahkemede görülen dünkü tutukluluk duruşmasında polis çavuşu Barış Duman, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Barış Duman, Nijerya uyruklu Theophilus Obinna Nnamdi isimli zanlının yatak odasında yapılan aramada, öğrenci belgesine sarılı yarım gram hintkeneviri türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.

Barış Duman, narkotik dedektör köpeği Üzüm’ün aynı oda içerisinde tepki vermesi sonucu yatak altına gizlenmiş bir kısmı kağıtlara sarılı ve üzerleri zımbalanıp paketlenmiş, yaklaşık 800 gram ağırlığında hintkeneviri türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde daha bulunduğunu dile getirdi. Yapılan arama sırasında zanlı Theophilus Obinna Nnamdi’nin ikinci kattan aşağıya atlayarak kaçmaya çalıştığını ancak olay yerinden 200 metre ileride polis tarafından yakalandığını dile getirdi.

 
Ercan Havaalanı’ndan ithal etti
Barış Duman, zanlı Theophilus Obinna Nnamdi’den yapılan sorgulamada, söz konusu maddeleri 6 Mart 2014 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan kanunsuz olarak ithal ettiğinin tespit edildiğini ifade etti. Duman, zanlı Theophilus Obinna Nnamdi ile aynı evde kalan ve meseleyle bağlantıları olabileceğine inanılan M.A.M. ve M.I.O isimli zanlıların da gözaltına alındığını belirtti. Duman, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını istedi.

Theophilus Obinna Nnamdi isimli zanlının avukatı Gülten Çetereisi, tutukluluk talebine itiraz etmezken, diğer iki zanlının avukatı Hüsnü Tokatlıoğlu, tutukluluk talebine itiraz etti.

Avukat Hüsnü Tokatlıoğlu, polisin yeterli soruşturmayı yapmadan müvekkillerini mahkeme huzuruna çıkardığını ve gereksiz yere özgürlüklerinin kısıtlanacağını iddia etti.

İddia ve savunma makamlarını dinleyen Kıdemli Yargıç Beril Çağdal, zanlı Theophılus Obınna Nnamdi’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına, M.A.M. ve M.I.O. isimli zanlıların ise serbest kalmasına emir verdi.

 

Kıbrıs


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.