1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR ORTAK ÇIKIŞ YOLU BULABİLİRSEK GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ”
“BİR ORTAK ÇIKIŞ YOLU BULABİLİRSEK GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ”

“BİR ORTAK ÇIKIŞ YOLU BULABİLİRSEK GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu ile ASKON'un düzenlediği 20 ili kapsayan Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni’ne onur konuğu olarak katıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu ile ASKON'un düzenlediği 20 ili kapsayan Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni’ne onur konuğu olarak katıldı.

Törende başarılı iş insanlarına ödüllerini takdim eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir de konuşma yaptı.

Şehit Kamil Kongre Merkezi'nde yer alan Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni’ne KKTC  Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Büyüksehir Ve bölge belediye başkanları, milletvekilleri, iş insanları ve davetliler de katıldı.

Gaziantep Medya Platformu GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, 20 ili kapsayan 50 markaya ödül verileceğini, sadece gazinatep değil bölgelerde de sanayiye ivme kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da katılımı ile bu yılki ödül töreninin çok daha anlamlı olduğnu kaydeden Özkoyuncu, Cumhurbaşkanı'na ödül törenini onurlandırdığı için teşekkür etti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca da çalışmalarını anlatırken, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu aralarında görmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da hem ödül törenine katılmaktan hem de Gaziantep'te bir kez daha bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktardı.

Anavatan Türkiye'nin KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı için önemine vurgu yapan Eroğlu, bir yandan ekonomiyi güçlendirmeye çalışırken,  diğer yandan da müzakereleri yürüttüklerini söyledi.

Rum tarafının isteklerini müzakereler başlamadan ortak açıklamada kayda geçirmeye çalıştığını yineleyen Eroğlu, "Pazartesi görüşeceğiz. Bir ortak çıkış yolu bulabilirsek görüşmelere başlayacağız. Temennimiz gelecek yılın ilk çeyreğinde Kıbrıs Sroununu temelli olarak ortadan kaldıracak bir çözüm şeklini ortaya çıkarıp, referanduma sunmak olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı konuşmasının sonunda KKTC halkından Gaziantep'e selamlarını iletirken, ödül alan kuruluşları ve iş insanlarını kutladı. Ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu başarılı görülen kuruluşlara ödüllerini verdi.

Törende,  Türkiye ve  dünyaca tanınan, Gaziantep ve bölgede gıda, tekstil, mobilya, alüminyum üreten çok sayıda ünlü marka ödüle layık görüldü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.