1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR ŞANS DAHA İSTİYORUM”
“BİR ŞANS DAHA İSTİYORUM”

“BİR ŞANS DAHA İSTİYORUM”

“BİR ŞANS DAHA İSTİYORUM”

A+A-

Devlet ve SOS’un verdiği burslarla eğitim alan ancak not ortalaması düşünce her iki burstan da olan 19 yaşındaki genç kız, hayatını kurtarmak için tek şansı olan eğitimine devam etmek için son bir şans istedi

Ailesinin ekonomik durumundan dolayı bir süre Çağlayan Çocuk Yuvası ile SOS Gençlik Evi’nde kalan,18 yaşını geçince yarım bağımsız hayata geçen 19 yaşındaki B.C, devletten ve SOS’tan aldığı burslarla Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne eğitimine başladı. Ancak not ortalaması 2’nin altında düşünce her iki burstan oldu ve eğitimi hayatı yarıda kesildi. Sağlık eğitimi alan ve ilerde güçlü bir kadın olarak yaşamını sürdürmek isteyen B.C, bursları geri verilmezse eğitimine devam edemeyecek. Star Kıbrıs aracılığı ile yardım talep eden B.C,yıllar sonra annesinin yanına döndüğünü, eğitim hayatına başladığını, bu dönem içerisinde bocaladığını ve notlarının düştüğünü söyleyerek, “Son bir şans istiyorum. Annem çok çekti, onun gibi değil güçlü bir kadın olmak istiyorum” dedi.

HAYATIM DEĞİŞİNCE ANİDEN SARSILDIM

Yardım talebinde bulunduğu için çekinen ve ismini açıklamak istemeyen genç kız şunları anlattı: “14 yaşında Çağlayan Çocuk Yuvası’na gitmek zorunda kaldım.16 yaşına gelince de SOS Gençlik Evi’ne geçtim. Orada da 3 yıl kaldıktan sonra, yarım bağımsız hayata geçtim. Yarı bağımsız hayata geçince SOS, eğitiminize ve kiranıza destek oluyor. Ben de Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni kazandığım için Gazimağusa’da yaşayan annemin yanına geri döndüm. Yıllar sonra annemin yanına dönmem, yurttan ayrılıp başka bir hayata geçmem beni sarstı. Ayrıca bir kaç kez de hasta oldum. Derslerime yeteri kadar çalışamadığım için notlarım düştü. Bu nedenle hem devletten aldığım hem de SOS’tan aldığım eğitim bursu kesildi.”

HAYATIM İÇİN TEK ŞANSIM

Dört kardeş olduklarını, babasının yıllar önce kendilerini terk ettiğini ve annesinin hasta ve sosyal yardım maaşı alarak yaşamını idame ettiğini söyleyen B.C, burslarını geri almaması durumunda eğitimine devam etmesinin imkânı olmadığını söyledi. “Okul hayatımı kurtarmam için tek şansım” ifadesini kullanan B.C, annesinin çok çektiğini, sokaklarda kaldıklarını belirterek, “Eğitimimi tamamlayıp güçlü bir kadın olmak istiyorum. Hayatım için tek şansım olan okuluma devam etmem için bana son bir şans vermelerini istiyorum” dedi.

BİR FIRSAT DAHA İSTİYORUM

Bir kadın için eğitim almanın onun ayakta durması için gerekli olduğunu, bir kadın olarak hayatın içinde ezilmek istemediğini dile getiren B.C, “Bursumu geri talep ettiğimde SOS’taki yetkililer ‘eğer okumak istiyorsan kendi imkânlarınla oku’ dediler. Ancak maddi durumumuz buna elverişli değil. Ben okumak ve bu hayatta başarılı bir insan olmak istiyorum. Yetkililerden bana bir fırsat daha vermelerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

StarKıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.