1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR ŞANS VERİN”
“BİR ŞANS VERİN”

“BİR ŞANS VERİN”

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu ziyaret ederek Lefkoşa’da Arasta bölgesinin yayalaştırılması projesine destek belirtti.

A+A-

FELLAHOĞLU: “ARASTA'NIN YAYALAŞTIRILMASI PROJESİ'NİN ARKASINDAYIZ”

LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU’NDAN KARŞI ÇIKAN ESNAFA ÇAĞRI: “BİR ŞANS VERİN”

Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu ziyaret ederek Lefkoşa’da Arasta bölgesinin yayalaştırılması projesine destek belirtti.

Fellahoğlu, projenin arkasında durduklarını vurgulayarak, esnaftan yayalaştırma projesine bir şans vermesini istedi.

LTB Başkanı Fellahoğlu bugün Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu ile dernek üyelerini kabul etti.
Müezzinoğlu ve beraberindekiler, projeye desteklerinin süreceğini belirterek, Lefkoşa Suriçi’nin ancak böyle bir projeyle kurtulabileceğini, gerçek kimliğine kavuşabileceğini belirtti ve projede geri adım atılmasının karşısında olduklarını ifade etti.

FELLAHOĞLU: “GÖREVDE OLDUĞUMUZ SÜRECE ARKASINDAYIZ”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu is, LTB’nin Asmaaltı ve Arasta Bölgesinin Yayalaştırılması Projesi konusunda son derece kararlı olduğunu ve bu projenin arkasında olduğunu söyledi. “Biz görevde olduğumuz süre zarfında bu proje ile ilgili herhangi bir geri adım atmayacağız. Bizler bu projenin yüzde yüz doğru olduğuna inanıyoruz” diyen Fellahoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler bu projeyi hayata geçirmeden önce trafik komitemizde değerlendirdik, belediye meclisimizde değerlendirdik ve meclisimizden bu kararı geçirdik. Büyük ve kültürel tarihi bir mirasa sahip Lefkoşamızın Surlariçi, bu projeye büyük ihtiyaç duymaktadır. Bu proje Lefkoşa Master Planı Projesi’nin bir gereğidir. Bu proje Lefkoşa İmar Planı Yasası’nın bir gereğidir. Bu projenin arkasında eski Başbakanlarından Hakkı Atun, Eski Belediye Başkanlarımızdan sayın Mustafa Akıncı, Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneğimiz var ve bunun gibi birçok kurum ve kuruluşumuz var. Esnaf örgütlerinin çoğu bu projeye destek veriyor. Teknik, bilimsel ve bu konuya gerçekten hassasiyet gösteren kuruluşlar destek veriyor.”

Fellahoğlu, yayalaştırma projesine karşı çıkanlara da anlayış ve saygı gösterdiklerini belirterek, Lokmacı sınır kapısından her gün 600’u Kıbrıslı Rum 2 bin kişinin geldiğini ve onlara hizmet sunma becerisi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Güney Kıbrıs, Gazimağusa ve birçok ülkede benzer uygulamalar bulunduğuna işaret eden Kadri Fellahoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın geçtiğimiz günlerde Arasta’yı ziyaretinde yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Fellahoğlu, Denktaş’ın “bu projeyi yeniden ele alacağız” dediğini, buna karşı olduklarını ifade ederek, “Biz doğru bir adım attık. Projenin olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Bölgede 26 dükkan sahibi dükkanına kilit vurmuştu. Ve bölgede herkes işsizlikten şikayetçi idi. Benim esnaftan ricam bu projeye bir şans vermeleridir. Şunu da belirtmeliyim ki Surlariçi’ndeki tüm mevcut otoparklara belli güzergahlardan ulaşılabilmektedir. Tüm Lefkoşa halkını Surlariçi’ne sahip çıkmaya davet ediyorum. Popülizm ile bir yere varılamaz. LTB’yi ve Lefkoşa halkımızı popülizm batırdı” diye konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.