1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR SKANDAL DAHA
BİR SKANDAL DAHA

BİR SKANDAL DAHA

Gazimağusa Hastanesi'nde yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi;

A+A-

Gazimağusa Hastanesinde doktor Eyüp Göksu tarafından verilen 3 günlük hasta raporu 35 güne çıkarıldı

Gazimağusa Devlet Hastanesi, bir hemşire tarafından Dr.Aysel Abi adına düzenlenmiş sahte rapor iddiasının şokunu yaşarken, dün ikinci bir skandal ortaya çıktı. Dahiliye uzmanı Dr. Eyüp Göksu tarafından kendisine verilen 3 günlük rapor üzerinde oynama yaparak, süreyi 35  güne çıkarmakla suçlanan Cemal Karadağ polis tarafından tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru İbrahim Bulut, zanlı Cemal Karadağ’ın 3 Şubat tarihinde  Gazimağusa Devlet Hastahanesinde tedavi olduktan sonra Doktor Eyüp Göksu tarafından kendisine verilen ve 3-4-5 Şubat 2014 tarihlerini kapsayan 3 günlük rapor üzerinde oynama yaparak tarihini 9 Mart’ a kadar uzattığını söyledi. Bulut, doktorun 3 günlük raporunu sahteleme yaparak 35 güne çıkaran zanlının,  bunu Sosyal Hizmetler Dairesi’ne ibraz ederek tedavüle sürdüğünü anlattı.

Olayın 27 Şubat Perşembe günü polisin bilgisine geldiğini bildiren Bulut, zanlının tutuklandığını söyledi. Bulut, zanlıya ‘ resmi evrak sahteleme ve tedavile sürme’ konusunda dava okunduğunu ancak bu suçlamaları kabul etmediğini söyledi. 

Yürütülen soruşturmanın bittiğini söyleyen Bulut,  zanlının KKTC’de’ de çalışma izni ile ikamet ettiğini söyledi. İbrahim Bulut zanlının uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.

Farkında bile değilmiş

Mahkeme de söz alan zanlı Cemal Karadağ,   konu rapordan haberi olmadığını öne sürdü. Polisin konu raporu kendisine gösterene kadar hiçbir şeyden haberi olmadığını iddia eden Cemal Karadağ,  daha önce kaza yapıp tedavi gördüğünü söyledi. Zanlı Cemal Karadağ Beyarmudu köyünde bir ekmek fırınında çalıştığını kaydetti.

Huzurundaki Şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 50’ şer bin kefil olması şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına emir verdi.

Diğer soruşturma sürüyor

Bu arada dün manşetlerde yayınlanan sahte sağlık raporu üzerine harekete geçen polisin soruşturma başlattığı öğrenildi. Gazimağusa Hastanesi Başdoktoru Aykut Üretici’nin talep etmesi üzerine hastaneye giden polis memurları, dahiliye servisinde görevli hemşirelerin ifadesini aldı.

Dr.Aysel Abi adına düzenlenen sahte sağlık raporunu, mühürleme aşamasında fark eden danışma memurunun da polise ifade verdiği öğrenildi. Danışma memuru, sahte raporu mühürletmeye giden kişinin serviste hasta bakıcı olduğunu ve hastane ile ilişkisi olmadığını söyleyince, onun da ifadesine başvuruldu.

Güvenilir bir kaynak, hasta bakıcı kadının, kendisine bu görevi veren hemşirenin adını polise aktardığını öne sürdü.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.