1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR SOLCU OLARAK ASGARİ ÜCRET İÇİME SİNMEDİ
BİR SOLCU OLARAK ASGARİ ÜCRET İÇİME SİNMEDİ

BİR SOLCU OLARAK ASGARİ ÜCRET İÇİME SİNMEDİ

BİR SOLCU OLARAK ASGARİ ÜCRET İÇİME SİNMEDİ

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, hükümeti, “Kıbrıs Türk toplumunun menfaat ve çıkarlarını değil, kendi parti ve zümrelerini koruma çabasında” olmakla suçladı ve eleştirdi.

İzcan yazılı açıklamasında, ülkede ekonomik ve siyasi hayatın her geçen gün biraz daha “yozlaştığını” iddia ederek, hükümeti oluşturan partilerin, kendi parti ve liderliklerini koruma gailesinden başka bir gaile taşımadıklarını öne sürdü.

İzcan, Başbakan’ın “Bir solcu olarak asgari ücret içime sinmedi” dediğini ifade ederek, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sayın Başbakan solun ne demek olduğunu bilmiyor. Şuan yaptıklarının da sol görüşle bir alakası yoktur. CTP- UBP hükümeti neo-liberal politikaları savunan, sermayenin yanında bir hükümettir. ‘Reform hükümetiyiz’ diyerek reform hükümeti olunmaz. Bugüne kadarki icraatları ile söylemleri birbirini tutmamaktadır. Emekten, emeğin en yüce değer olduğundan bahseden bir partinin hükümetin büyük ortağı olduğu bir dönemde dar gelirliye reva görülen 48 TL’lik bir artış olmuştur.”

Dövizin yükselmesi ile birlikte asgari ücretli ve dar gelirlinin geçim sıkıntısının daha da arttığına vurgu yapan İzcan, devlet otoritesinin yaşananlar karşısında önlem almaktan aciz olduğunu, ayrıca yeni zamlarla insanların daha da fakirleşmesine neden olduğunu ileri sürdü.

İzcan, hükümetin, insanların borç batağına saplanışını, hayat kalitesinin daha da aşağılara çekilmesini ve her geçen gün daha da fakirleşmesini seyretmekten öteye hiç bir iş yapmadığını da iddia etti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.