1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR YANDAN DİKİYOR, BİR YANDAN YIKIYOR!
BİR YANDAN DİKİYOR, BİR YANDAN YIKIYOR!

BİR YANDAN DİKİYOR, BİR YANDAN YIKIYOR!

Orman Dairesi bir yandan dikiyor, bir yandan yıkıyor...

A+A-

Mehmetçik’te komşu iki tarlanın sınırında kalan asırlık servi ağaçlarının Orman Dairesi tarafından kesilmesi tepki yarattı.

Cemaliye Mıstıkki ile Teyfik Kırımlı’ya ait iki komşu tarlanın sınırında bulunan servi ağaçlarının kesilmesi için Kırımlı daireye başvururken, Mıstıkki bu kesime şiddetli tepki gösterdi. Teyfik Kırımlı elindeki tapu kayıtlarına dayanarak servilerin kendi tarlası içinde olduğunu ileri sürerken, Cemaliye Mıstıkki’nin de aynı iddiada bulunması ilginç gelişmelere yol açtı.

Teyfik Kırımlı, tapu görevlilerini getirip tarlasının yerini ölçtürdükten sonra servilerin kendisine ait olduğu kanaatiyle Orman Dairesi’ne başvurarak ağaçların kesilmesi için izin talep etti. Gerekli izni sağlayan Kırımlı ve daire elemanları tarlaya gelip ağaçları kesmeye başlarken, olay yerine yetişen Cemaliye Mıstıkki eşi Yücel Mıstıkki, servilerin kendisine ait olduğunu savunarak kesimin derhal durdurulmasını istedi.

Cemaliye Mıstıkki, servilerin yaklaşık yüz yıllık olduğunu kendisine dayısından kaldığını söyleyerek, ağaçların kesilmemesini isterken, Mıstıkkilere aldırmayan Orman Dairesi elemanları on adet serviyi kesti. Mıstıkki çifti polise haber verirken, olay yerine gelen polis ekibi daireden sağlanan izin nedeniyle kesime müdahale edemedi. Ancak, bu kez gazeteci çağıracağı uyarısında bulunan Mıstıkkiler amaçlarına ulaşırken, gazeteci çağrılacak sözünü duyan Orman Dairesi elemanları apar-topar tarlayı terk etti.

Yücel Mıstıkki şunları söyledi:

“100 yıldır bu serviler bizimdi. Teyfik Kırımlı tapu getirdi. Ben tapu getirmedim beklenseydi, ben de tapu getirecektim. Tapu getirseydim kime ne düşeceği belli olur, ortak bir karar bularak anlaşırdık. Ancak asırlık servilerin kesilmesine her hal ve şartta yine de karşıyım. Orman Dairesi her yere servi ağacı ekiyor ama ekili olan asırlık ağaçları da kesiyor, bunu anlamak mümkün değil. Orman Dairesi servileri keserken oğlum karşı çıktı polis çağırdı. Polis geldi. Ancak servileri kesmek için Orman Dairesi’nden izin çıkarıldığını söylediler bunun üzerine oğlum gazeteci çağıracağım deyince işlerine son vererek, kestikleri servi ağaçlarını bile parçalamadan araziden ayrıldılar. Asırlık servi ağaçlarının kesilmesi yazık değil mi? Ben bu olayı mahkemeye taşıyacağım. Ağaçların neden kesildiğini hakime anlatsınlar.”

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.