1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BİR YARIŞMA İLE HAYATI DEĞİŞTİ
BİR YARIŞMA İLE HAYATI DEĞİŞTİ

BİR YARIŞMA İLE HAYATI DEĞİŞTİ

Kıbrıs'ta konserlere çıkan Hasan Doğru...

A+A-

Üniversitede okurken ve mezun olduktan sonra babasının lokantasında garsonluk yapan 26 yaşındaki Hasan Doğru'nun hayatı, 'O Ses Türkiye' yarışmasında gelen 1'incilik ile değişti. İzmir, Ankara, Kıbrıs'ta konserlere çıkan Hasan Doğru, şimdi albüm çıkarmak için çalışmaya başladı.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü mezunu Hasan Doğru, sesi ve sempatik tavırlarının yanında, garsonluktan üniversiteye uzanan hikayesiyle ilgi gördü. Üniversitede okurken ve mezun olduktan sonra babasına ait lokantada bazen garsonluk, bazen de kasiyerlik yapan Hasan Doğru'nun hayatı, O Ses Türkiye yarışmasında 1'inci olmasıyla değişti. Başta İzmir, Ankara ve Kıbrıs olmak üzere bir çok yerde konserlerde sahneye çıkan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Zonguldak'a geldiğinde onuruna verilen yemekte de şarkı söyleyen Hasan Doğru, şimdi albüm hazırlığı içinde. Kendisini gören herkesin albümü sorduğunu belirten Hasan Doğru, şöyle konuştu:

ROCK ALT YAPILI ALBÜM

"Albümü soran çok var. Albüm çıkacak. Çalışmaları devam ediyor. Benim için ne kadar geç olursa o kadar iyi olur. Çünkü ben de kendi çapımda çalışmalar yapıyorum. Albümde büyük çoğunlukla kendi parçalarımın yer almasını istiyorum. Hayatım yarışma ile değişti ama en büyük değişikliğin albümden sonra olacağına inanıyorum. Albüm büyük ihtimalle rock altyapılı olacak. Severler sevmezler ama ben sevdiğim işi yapacağım. Albümün aldığı tepkilere göre yolumu çizmeyi istiyorum. Albüm öncesi 1-2 amatör kaydı da internete vermeyi düşünüyorum."

'OPERAYA GİRMEM TESADÜF'

Operayla tanışmasının tamamen tesadüf olduğunu belirten Hasan Doğru, "Tiyatro sınavlarına hazırlanıyordum. 2 kez girdim olmadı. İkinci kazanamadığım yıl Zonguldak’ta opera bölümü açıldı. Belediye Kültür Merkezi'ndeki tiyatro hocam bana, 'Zaten tiyatroyla ilgileniyorsun, müzikle de ilgileniyorsun, opera iyi bir seçim olur' dedi. Ben de şansımı denedim ve yetenek sınavında başarılı olup opera bölümüne girdim" dedi.

Hasan Doğru, operadan kopmak istemediğini de söyledi. Doğru, "Devlet Opera ve Balesi solistlik veya koristlik sınavlarına girerek şansımı deneyeceğim. İçinde çok sesli müzik ve tiyatro olan her projede yer almak istiyorum" diye konuştu.

'LOKANTAYA ZİYARETE GİDİYORUM'

Üniversiteyi bitirdikten sonra babasının işlettiği lokantada garsonluktan kasiyerliğe kadar bir çok işi yapan Hasan Doğru, yarışmadan sonra lokantaya sadece babasını ve çalışanları ziyarete gittiğini söyledi. Kozlu'dan geçenlerin kendisini görmek ve tanışmak için lokantaya uğradıklarını da belirten Doğru, "Lokantaya sırf beni görmek için gelenler oluyor. Hatta, 'Sen aslında dükkânda çalışmıyorsun, bu Acun'un bir planıydı' diye takılanlar oluyor. Ben de gerçekten lokantada çalıştığımı, hala da ara ara uğramaya devam ettiğimi söylüyorum" diye konuştu.

DHA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.