1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR YERE SAHİP ÇIKARSANIZ, BAŞKALARI...''
“BİR YERE SAHİP ÇIKARSANIZ, BAŞKALARI...''

“BİR YERE SAHİP ÇIKARSANIZ, BAŞKALARI...''

17 gün sürecek 37. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam başladı;

A+A-

 

EROĞLU: “BİR YERE SAHİP ÇIKARSANIZ, BAŞKALARI O YERE SAHİP ÇIKMA GAYRETİNE GİRMEZ. BAZILARININ SÖYLEDİĞİNİN AKSİNE, GÜZELYURT GÖZDEN ÇIKARILMADI...”

SİBER: “FESTİVALLER KÜLTÜRDÜR, SANATTIR, KENDİMİZDEN, DOKUMUZDAN BİR PARÇADIR”

AKÇA: “NARENCİYEDE CİDDİ BİR YENİLENMEYE İHTİYAÇ VAR. BİZ BÖYLE BÜYÜK BİR PROJEYİ FİNANSE ETMEYE HAZIRIZ. BURADAN İLGİLİ TARAFLARA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM...”

ÖZGÜRGÜN: “PORTAKALIN 37. FESTİVALİ MUHTEŞEM BİR AÇILIŞLA BAŞLADI”

ÖZÇINAR: “GÜZELYURT’TAKİ ‘BELİRSİZLİK’ İFADESİNİ ARTIK KALDIRMAK GEREKİR”

Güzelyurt Belediyesi tarafından, narenciyeyi ön plana çıkarma ve narenciye ürünlerinin tüketimini artırma hedefiyle düzenlenen ve 17 gün sürecek 37. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam başladı.

Telsim Vodafone ana sponsorluğunda düzenlenen festivalin açılış törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ana Muhalefet Partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, siyasi partilerin bölge milletvekilleri, Manisa ve Ankara Keçiören belediyelerinden heyetler, davetliler ve bölge halkı katıldı.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, festivalin açılış konuşmasını yaparak, şehrin değişim ve gelişimini sürekli hale getirmek için daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi.

Özçınar, “Güzelyurt’taki ‘belirsizlik’ ifadesini artık kaldırmak gerekir. Biz bu kentte yaşama arzusundayız” dedi.

Kentin yaşam merkezi haline getirilmesi, bölgedeki eksikliklerin giderilmesi için atılması gereken adımlara işaret eden Mahmut Özçınar, Güzelyurt’a yatırım yapılmasının gerekliliğine de vurgu yaptı.

Konuşmasında bölgedeki sorunlara değinen Özçınar, bu yıl narenciyede olumsuz bir yıl yaşandığını anımsattı. Özçınar, sorunların çözülmesi, Güzelyurt’un daha güzel bir kent haline gelmesi için çalışma arzunda olduklarını söyledi.

ÖZGÜRGÜN: “PORTAKALIN 37. FESTİVALİ MUHTEŞEM BİR AÇILIŞLA BAŞLADI”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, Güzelyurt Festivali’nin festivallerin “markası” olduğunu vurguladı.

Festivallerin bölgenin kalkınmasına sağladığı faydaya, kültürün gelecek nesillere aktarılmasındaki rolüne işaret eden Özgürgün, festivalleri “mükemmel organizasyonlar” olarak niteledi.

Özgürgün, portakalın Kuzey Kıbrıs’ın en önemli ihraç ürünü narenciyenin “altını” olduğunu vurgulayarak, “Portakalın 37. Festivali muhteşem bir açılışla başladı” dedi.

AKÇA: “NARENCİYEDE CİDDİ BİR YENİLENMEYE İHTİYAÇ VAR. BİZ FİNANSE ETMEYE HAZIRIZ...”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça konuşmasında, Kuzey Kıbrıs’taki festivallerin giderek çeşitlendiğini ve zenginleştiğini ifade etti.

Güzelyurt Portakal Festivali’nin adaya en fazla yakışan isim olduğunu kaydeden Akça, narenciyenin hem Güzelyurt’u, hem de Kuzey Kıbrıs’ı temsil ettiğini söyledi.

Türkiye’den adaya borularla su getirilmesi projesine işaret eden ve boruların artık döşenmeye başladığını belirten Halil İbrahim Akça, “Narenciyede ciddi bir yenilenmeye ihtiyaç var. Kalitenin, ürün çeşitliliğinin artmasına, ürünlerin gıda sanayiye aktarımına, dış pazara taze meyve açılımı konusunda ciddi bir ihtiyaç var. Biz böyle büyük bir projeyi finanse etmeye hazırız, buradan ilgili taraflara halkın huzurunda çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.

SİBER: “FESTİVALLER KÜLTÜRDÜR, SANATTIR, KENDİMİZDEN, DOKUMUZDAN BİR PARÇADIR...”

Meclis Başkanı Siber Siber de 37. Güzelyurt Portakal Festivali’nin açılışında bir konuşma yaptı.

Siber, festivallerin ortak noktasının sevgi, dostluk, kardeşlik ve barış olduğunu ifade ederek, “Festivaller sadece yaz akşamlarına keyif getiren bir eğlence değil, kültürdür, sanattır, kendimizden, dokumuzdan bir parçadır” dedi.

EROĞLU: “BAZILARININ SÖYLEDİĞİNİN AKSİNE GÜZELYURT GÖZDEN ÇIKARILMADI...”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise açılış törenindeki konuşmasında, 37 yıldır Güzelyurt’ta yapılan Portakal Festivali’nin çoğuna katılma fırsatı bulduğunu ifade ederek, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın bölgeye sahip çıkan sözlerini işitmekten, Güzelyurt’u vatan, yaşanacak yer olarak benimseyenlerin bir araya gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eroğlu, “Bir yere sahip çıkarsanız, başkaları o yere sahip çıkma gayretine girmez” diyerek, bazılarının söylediğinin aksine Güzelyurt’un gözden çıkarılmadığını vurguladı.

Her geçen gün hükümetlerin Güzelyurt’ a verdiği önemin arttığını kaydeden Eroğlu, Güzelyurt’a arzulanan turizm yatırımları olmasa da, bölgede 2 üniversite bulunduğunu ve yeni yatırımların sürdüğünü söyledi.

Eroğlu, yerel yönetimlere büyük görevler düştüğüne de işaret ederek, belediye başkanlarının bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Güzelyurt Portakal Festivali’nin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür eden Eroğlu, festivalin daha nice yıllar sürmesini diledi.

PLAKET TAKDİMİ YAPILDI

Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar, UBP Genel Başkanı Özgürgün’e, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya, Meclis Başkanı Siber ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’na gün nedeniyle anı plaketi ve narenciye ürünlerinin bulunduğu bir hediye paketi takdim etti.

Ayrıca, festivalde Ankara Keçiören Belediyesi ile Manisa Belediyesi temsilcilerine, Manisa Mesiri Tanıtma Derneği yetkilisine, “Narenciye Ürünü İhracat Teşvik Ödülü”ne layık görülen şirket temsilcilerine, “En Fazla Narenciye Ürünü İhraç Eden” şirket temsilcisine, festivalin ana sponsoru Telsim’in Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’a, Güzelyurt Portakal Festival piyangosunun büyük ödülü olan 2+1 dairenin sponsorluğunu üstlenen Bulut İnşaat temsilcine plaket verildi.

SEMBOLİK KURDELE KESİLDİ

Festival kortejiyle başlayan, açılış gösterileri ve konuşmalarla devam eden 37. Güzelyurt Portakal Festivali’nin açılış töreninde sembolik kurdele kesimi de yapıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, daha sonra Amfi Tiyatro Sergi Salonu’nda yer alan ‘Turuncunun Büyüsü’ adlı fotoğraf sergisinin açılışını da gerçekleştirdi.

Festival, çeşitli etkinliklerle 20 Temmuz’a kadar sürecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.