1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRBİRLERİNİ HABERDAR EDİYORLAR
BİRBİRLERİNİ HABERDAR EDİYORLAR

BİRBİRLERİNİ HABERDAR EDİYORLAR

Güney’den KKTC’ye kaçıyorlar;

A+A-

 

Yabancı bakıcı ve dadıların yüksek maaş için, Güney’den KKTC’ye kaçtığı iddia edildi

Bakıcı veya dadı olarak çalışmak üzere Rum tarafına giden yabancı uyruklu yardımcıların daha sonra çalışmak üzere daha fazla kazanabilecekleri KKTC’ye kaçtıkları haber verildi. Fileleftheros “Çalışmak için geliyor ve işgal bölgelerine kaçıyorlar” başlığıyla birinci sayfasından yer verdiği haberinde çalışmak üzere Güney’e giden yabancıların daha sonra KKTC’ye kaçması fenomeninin boyutlar kazanması nedeniyle Rum Nüfus ve Muhaceret Dairesi ile Rum polisinin durumu kontrol altına almaya çalıştığını yazdı.

KKTC’DE MAAŞLAR DAHA YÜKSEK
Yabancı uyrukluların çalışmak için KKTC’yi tercih etmelerinin ana nedeninin KKTC’de kendilerine verilen ücretin daha fazla olması olduğuna işaret eden gazete, Rum tarafında yürürlükteki mevzuata göre yabancı uyruklu bir ev yardımcısının aylık net geliri 368 Euro iken KKTC’de bu meblağın 550 Euro’ya ulaştığını vurguladı.

BİRBİRLERİNİ HABERDAR EDİYORLAR
Gazeteye göre üçüncü ülkelerden yabancı uyruklular yaşlı ve/veya hastalara bakıcılık yapmak vb. maksatlarıyla Güney’e gidiyorlar ancak kısa bir süre Güney’de kaldıktan sonra KKTC’ye kaçıyorlar. Kendi aralarında örgütlü olan yabancı uyruklular, talep olduğu anda derhal haber alıyor ve kişisel eşyalarıyla birlikte KKTC’ye geliyorlar. Yabancı uyruklu çalışanların kimlik ve pasaportlarının artık kendi ellerinde olması bu geçişleri kolaylaştırıyor.

TEDBİRLER DÜŞÜNÜLÜYOR
Habere göre yabancı uyruklu yardımcı çalıştırmak isteyen Rumlar 800 Euro tutarında teminat yatırıyor, bu para bankalarda bloke ediliyor ve yabancı uyruklu işvereni terk etse bile blokaj kalkmıyor, bu da sorun yaratıyor. Gazete düşünülen tedbirler arasında; KKTC sınırındaki Rum sınır kontrol noktalarına, KKTC’ye geçecek olan yabancı uyrukluların, beraberlerinde kişisel eşyalarını da götürüp götürmediklerinin araştırılması talimatı verilmesi olduğunu haberine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.