1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Birçok kişi gece uyumadan bu hatayı yapıyor!
Birçok kişi gece uyumadan bu hatayı yapıyor!

Birçok kişi gece uyumadan bu hatayı yapıyor!

Birçok kişi gece uyumadan bu hatayı yapıyor!

A+A-

ünüzde Makyaj İle Uyursanız Ne Olur?

Uzun ve zor bir günden sonra eve gelip yaptıklarımız çoğu zaman günlük ev işleri, yemek yemek ve bir dizi ya da film izlemekten öteye gidemiyor. Yatma saati geldiğinde ise sadece dişlerimizi fırçalamaya enerji bulup kendimizi bir an önce yatağa atmak istiyoruz. Ama yüzünüzdeki makyaj birkaç dakikanızı daha banyoda geçirmenize sebep oluyor. Kabul edelim, birçok kadının aklına özellikle çok yorgun olduğu akşamlarda sık sık bu düşünce geliyordur: “Makyajımı çıkarmadan yatsam ne olur ki?” İşte cevapları...

Öncelikle kötü haberleri vererek işe başlayalım. Yüzünüzde makyajla yatmanız hiçbir zaman önerilmiyor. Cildiniz böyle bir tahribattan dolayı sizden hıncını alır. Makyajla uyumak yüzünüzde kartopu etkisi yaratıyor. Tabii konu hakkında farklı fikirler de var.

Cilt 16 saat uyanık kaldığınız süre ya da 8 saat uyuduğunuz süre boyunca hangi aşamada yüzünüzde makyaj olup olmadığını bilmiyor. Bu yüzden yatarken makyajınızın yüzünde olmasının zararlı olacağına dair bilimsel bir kanıt bulunmuyor. Ama kökleşmiş kültürel normlar uyku saatinden önce yüzün yıkanması gerektiğini söylüyor. Cilt, gün içerisinde kir, ölü deri ve çevre kirliliği ile kaplanıyor. Eğer cildinizin üzerinde tabaka oluşturan bu yapışkan katmanı ve ölü derileri temizlemezseniz cildiniz sağlıklı görünümünü yitiriyor. 

uyku_f1b2cb02-4b3b-47c8-addb-4800eb302236_1.jpg

Makyajla uyursanız bunu telafi edin

Ara sıra günün yorgunluğuna dayanamayıp uyuyakaldığımız zamanlar oluyor ve yüzümüzde makyajla tüm geceyi geçirmek zorunda kalabiliyoruz. Burada önemli nokta uyandığınızda akşamı telafi etmek için neler yapacağınızı düşünmektir. Yatak odanızda kolaylıkla görebileceğiniz bir yere makyaj temizleme mendili koyun. Eğer makyajınızı temizlemeden uyuyakalırsanız, uyanır uyanmaz yanı başınızda olan mendil ile yüzünüzü temizleyerek cildin yaşayacağı hasarı azaltabilirsiniz. 

Makyajınızı temizlemeden uyuyakaldıysanız ertesi gün şunları yapmanızda fayda var: İlk olarak yüzünüzü yıkayın. Favori temizleme jelinizde yüz yıkama işlemini iki kere gerçekleştirmenizi öneriyoruz. Sonrasında da bir yüz toniği ile yüzünüzü silin. En son aşama olarak ise bir detoks yüz maskesi uygulayın. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.