1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRÇOK ÖĞRENCİ OKULA BAŞLAYAMAYACAK!
BİRÇOK ÖĞRENCİ OKULA BAŞLAYAMAYACAK!

BİRÇOK ÖĞRENCİ OKULA BAŞLAYAMAYACAK!

"Makamını kurultay için kullanıyor"

A+A-

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ülke eğitiminin 30 yıldır benzer sorunlarla boğuştuğunu ancak bu soruların çözümü için bir türlü irade gösterilemediğini belirtti

Haziran ayında bir basın toplantısı düzenleyip sorunları duyurduklarını ve çözüm yollarını paylaştıklarını söyleyerek, yaz boyunca hiçbir adım atılmadığı için yeni eğitim yılının sorunlarla başladığını kaydetti

Öğretmen sendikalarının yazın boş durmayarak okullardaki eksiklikler ve bir sonraki ders yılının planlanması gibi işlerle ilgilendiğini kaydeden Elcil, “Biz öğretmen daha fazla para alsın diye grev yapmadık. Biz öğretmen daha fazla hak kazansın diye grev yapmadık. Son 10 yılda KTÖS tarafından yapılan eylemlerin kayıtlarına bakıldığında 4’te 3’ünün okullardaki eksiklikler için ve eğitimin daha düzgün verilebilmesi için yapılmış eylemlerdir” dedi

Elcil, bakanlığın eğitimin önünde bir engel teşkil ettiğini ve yapmadığı işler yüzünden velilerle öğretmenlerin yüz göz olduğuna dikkat çekerek, ülkede kısıtlı olan hiçbir şeyin olmadığını, yaşanan sıkıntıların bilinçli olarak yaratıldığını ve amacın devlet eliyle insanları bezdirerek,  okullara yönlenmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Elcil, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün başarısızlığının, reform vadiyle kurulan hükümetin başarısızlığı olduğunu vurguladı

Abbas ELMAS

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Elcil, dün başlayan 2015-2016 eğitim öğretim yılıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elcil, ülke eğitiminde 30 yıldır yaşanan sorunlara bir türlü çözüm bulunamadığını kaydetti. Eğitimde yaşanan sorunlara basının son günlerde ilgi gösterdiğine işaret eden Şener Elcil, Haziran ayında bir basın toplantısı düzenleyerek şu anda yaşanan sıkıntıları dile getirdiklerini ancak, yaz tatili boyunca hiç bir şey yapılmadığı için sorunların halen olduğu yerde durduğunu söyledi.

Haziran ayından buyana Milli Eğitim Bakanlığı’nın gidermediği eksikliklerle ilgili şu ana kimsenin KTÖS veya öğretmenleri suçlama hakkı olmadığını ifade eden Elcil, sendikanın yaz tatilinde boş durmadığını ve nakiller, okullardaki eksiklikler ve bir sonraki ders yılının planlanması gibi işlerle ilgilendiklerini kaydetti.

Bakanlık eğitimin önünde engel

Milli Eğitim Bakanı denilen kurumun hantallaşmış ve bürokrasiyle şişirilmiş kadrolarıyla siyaseten hareket edemeyecek hantal bir durumda olduğunu vurgulayan Elcil, “Eğitimin önündeki en büyük engel Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’nın varlığıdır. Bir an önce bu kurumun kapatılması gerekmektedir” diye konuştu.

Birçok öğrenci okula başlayamayacak

Ülkede eğitim alanında yönetim olmadığını ve yaşanan sıkıntıların tümünün yönetim olmamasından kaynaklandığını ifade eden Şener Elcil,  bakanlığın önlem alması gereken zamanda önlem almadığını, çalışma yapması gereken zamanlarda da çalışmayarak sorunlarla insanları yüz yüze getirdiklerini belirtti. Elcil, “Düşünün ki dün eğitim yılı başladı ve bugün öğretmen eksikliğinden dolayı bugün birçok öğrenci okula başlayamayacak” dedi.

Velilerle öğretmenler yüz yüze kalıyor

Eğitim Bakanlığı’ndan kaynaklanan sorunlarla ilgili velilerle öğretmenlerin sürekli karşı karşıya geldiklerini ifade eden Şener Elcil, “Biz öğretmen daha fazla para alsın diye grev yapmadık. Biz öğretmen daha fazla hak kazansın diye grev yapmadık. Son 10 yılda KTÖS tarafından yapılan eylemlerin kayıtlarına bakıldığında 4’te 3’ü, okullardaki eksiklikler için ve eğitimin daha düzgün verilebilmesi için yapılmış eylemlerdir” dedi.

30 yıldır aynı sorunlar

30 yıl önce okullarda yaşanan öğretmen eksikliği sorunlarının ardan yıllar geçmiş olmasına rağmen ortadan kalkmadığını ve hala okullarda öğretmen eksikliği yaşandığını belirten Şener Elcil, Ziyamet İlkokulu’nda 258 öğrenci olduğunu ancak, okulda bu çocuklara ders verecek sadece 4 tane öğretmen bulunduğunu kaydetti.

Amaç insanları bezdirmek

Dikmen’de, Karpaz okullarında ve ülke genelindeki okullarda aynı sorunun yaşandığına dikkat çeken Şener Elcil, ülkede kısıtlı olan hiçbir şeyin olmadığına ve yaşanan sıkıntıların bilinçli olarak yapıldığını söyledi. Ülkede devlet okullarında yaşanan sıkıntıların devlet eliyle insanları bezdirmek ve özel okullara yönlenmelerini sağlamak olduğunu belirten Elcil, okullarda yaşanan öğretmen eksikliklerinin başka hiçbir açıklamasının olmadığını, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün makamını siyasi çıkarlar için kullandığını söyledi.

“Dürüst’ün başarısızlığı, hükümetin başarısızlığıdır”

Kemal Dürüst’ün başarısızlığını hükümetin başarısızlığı olarak gördüklerini belirten Şener Elcil, Başbakan ile konu hakkında görüştüklerini ancak, ilgileneceğini söylemesine rağmen okulların açıldığı şu güne kadar hiçbir girişim yapmadığını ifade etti.

Özel okullara yönlendiriliyor

Okullarda yaşanan öğrenci artışı, okul eksiklikleri, öğretmen eksiklikleri, hademe eksiklikleri gibi sorunların insanları özel okullara yönlendirmeye yönelik icraatlar olduğunu belirten Elcil, gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin kaynak olmadığı yönünde açıklamalar yaptığını, yeterli kaynağın olduğunu ancak kaynakların doğru yerlerde kullanılmadığını vurguladı. Şener Elcil, “Lapta İlkokulu’nda hademe ve öğretmen eksikliği olmasına karşın, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst okula ihtiyaç olmadığı halde sekreter gönderdi. Şu anda bakanlıkta görev yapan sekreterlerin 4’te 3’ü hademedir. Okullarda olmaları gerekirken bakanlıkta oturuyorlar. Memur sendikaları buna ses çıkarmıyor. Bu yaşananların tümü rezilliktir” diye konuştu.

“Makamını kurultay için kullanıyor”

Kemal Dürüst ile bugüne kadar birçok toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Şener Elcil, yapılan toplantıların gereğinin hiçbir zaman yerine getirilmediğini söyledi. Dürüst’ün şu anda da makamını UBP kurultayı için kullandığını ifade eden Elcil, “Ben soruyorum Kemal Dürüst’e, Cumartesi günü makam aracı ve şoförüyle Yeşilırmak’ta ne işi vardı? Ek mesai ödenen şoför, devlet tarafından aracına konulan benzin paralarını UBP Kurultayına harcıyor. Okullar bir taraftan dökülürken biz Kemal Dürüst ile mi uğraşacağız? Eğer kurultay için çalışacaksa kendi aracı veya partinin araçlarını kullansın. Bunlar için harcanan paraları da okullardaki eksiklikleri tamamlasın” dedi.

Şht. Ertuğrul İlkokulu sorunu geçen yıldan kalma

Öte yandan, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda da geçen yıldan kalan sorunların eski bakan tarafından rapor hazırlanarak yeni dönemde müdürün değiştirilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirten Şener Elcil, aradan 3 ay geçmiş olmasına karşın bugüne kadar hiç bir adım atılmadığını ve yeni ders yılının Ertuğrul İlkokulu’nda sorunlu başladığını kaydetti. Yeni dönemde her türlü eylem yolunu deneyeceklerini ancak sorunlar karşısında grev yapmak istemediklerini de ifade eden Elcil, Eğitim Bakanlığı’nın ciddi irade ortaya koyarak görevini kötüye kullananları deşifre edip cezalandırması gerektiğini söyledi. Bu gibi bir icraat karşısında seslerini çıkartmayacaklarını belirten Elcil, sendika olarak çalışanların hakkını savunduklarını kaydetti.

“Nitelikli ile kaliteli kelimesini karıştırdı”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün son birkaç gün içinde “Kaliteli öğrenci yetiştirmeyi hedefliyoruz” açıklamaları yaptığına vurgu yapan Şener Elcil, “Kaliteli kelimesi, ayakkabı, domates, salatalık, gömlek, pantolon, alfa kalite anlamına gelir. Çocuklar bir defa mal değildir ki kaliteli olsun. İnsanların nitelikli yetiştirebilineceğini bile bilmeyen bir bakanla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.