1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRÇOK USULSÜZLÜK VE SUİSTİMAL İDDİALARI!
BİRÇOK USULSÜZLÜK VE SUİSTİMAL İDDİALARI!

BİRÇOK USULSÜZLÜK VE SUİSTİMAL İDDİALARI!

Raporlar 2006 yılından beri açıklanmamış... İddiada yer alan isimler;

A+A-

Meclis üyeleri, konuyla ilgili Sayıştaylık, Başsavcılık ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ederek, gerekli araştırma ve soruşturmaların yapılmasını istedi.

Aziz Kaya, Ali Uskuri ve Uğur Solyalı imzalı yazılı açıklamada, birçok usulsüzlük ve suiistimal iddialarına rağmen Lefke Belediyesi’ne ait Sayıştaylık denetleme raporlarının 2006 yılından beri açıklanmamış olması eleştirildi ve başkan Mehmet Zafer'e bu “usulsüzlük ve suiistimallerini” sürdürme cesareti verildiğini öne sürüldü.

Üç imzalı açıklamada, Başkan Mehmet Zafer’e yönelik suçlamalardan bazıları şöyle:
“Birçok ihalesiz işler yaptırması, açıklanmayacak rakamlarda akaryakıt giderleri gösterilmesi, yetkisinin üzerinde harcama yapması, belediyenin kullanılacak limit miktarının 4-5 katından fazla limit kullanması, ayda en az bir kez toplanması gereken belediye meclisinin 3-4 ayda bir toplanması, çalışanların sosyal haklarının defalarca mahkeme kararı olmasına rağmen ödenmemeye devam edilmesi, özel mülklere asfalt dökülerek belediyenin altından kalkamayacağı borçlanmalara neden olması, yarı tutarına mal olan işleri 2 katına bilançolara eklenmesi”.

Açıklamada, belge ve fotoğraflarla konunun Sayıştaylık, Başsavcılık ve yerel yönetimler bakanlığına iletildiği ancak denetim ve gereğinin yapılmadığı belirtildi.

Zafer: Her seçim bu tür olayları yaşıyoruz, her işimiz yasaldır
Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, hakkındaki usulsüzlük iddialarını kabul etmediğini söyledi. İtirazı olan kişilere toplantıda her türlü evrakı verebileceğini ilettiğini belirten Zafer, şeffaf olduğunu ifade etti.

Zafer, her seçim dönemi bu tür olayları yaşadığını belirterek yapılan her işin yasa ve usullere uygun olduğunu söyledi.

“8 aydır yatırım yok”
Belediye meclis üyelerinden Aziz Kaya, Ali Uskuri ve Uğur Solyalı’nın yazılı açıklamasında şöyle denildi:

“Lefke belediye meclisinin 27/2/2014 tarihindeki toplantısında görüşülen 2013 mali yılı kesin hesapları incelenirken tarafımızca tespit edilip itiraz ettiğimiz 22 madde vardır. Birçok usulsüzlük ve ihmal içerip gerek Lefke Belediyesi’nin mali yapısı gerek çalışanların gerekse bölge insanının hizmet alımını daha da kötü bir noktaya getiren 2013 yılındaki uygulamalar da söz konusu kurumların denetimini beklemektedir.

2010 yılında 2011 ve 2012 yılı bilançolarında olmayan borçlar aniden 2013 yılındaki bilançoda o yıllarda varmış gibi gösterilmiştir. 8 aydır asgari ücretin altında Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı kaydı yapılmadan personel çalıştırmaktadır.

Belediye alacaklarına yıllardan beri hiçbir işlem yapılmamaktadır. 5 yıldan beri emekliye ayrılan 16 personelin birtakım emeklilik hakları hâlâ ödenmemektedir.

Yıllardır veteriner hizmeti alındığı iddia edilen şahsa yaklaşık 2 yıldan beri kesim yerine uğramadığı halde maaş ödenmesi yapılmaktadır. 2 yıldan beri çöp naylonu konmadığı halde her faturadan usulsüzce çöp naylonu ücreti alınmaktadır.

2010 yılından beri asfalt işlerini yapan şirkete bilançoda gösterilen işlerle karşılaşması sonucunda dahi 2.593.760,70 TL gibi açıklanamayan bir rakamın ortaya çıkması, 2013 yılında 1.236.000,00 TL banka taksiti ödenmiş olmasına rağmen belediyenin borcunun 2.330.425.00 TL artmıştır.

Bunlar yanında diğer konuların da İçişleri Bakanlığını, Sayıştaylığı ve Başsavcılığı acil olarak bu denetimleri yapmaya davet ediyoruz”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.