1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİRDEN ÇOK KOALİSYON İHTİMALİ VAR”
“BİRDEN ÇOK KOALİSYON İHTİMALİ VAR”

“BİRDEN ÇOK KOALİSYON İHTİMALİ VAR”

ERHÜRMAN: SEÇMEN DEĞİŞİM İSTEDİ

A+A-

CTP-BG Lefkoşa milletvekili Tufan Erhürman, seçmenin genel olarak değişim istediğini, ülkenin ihtiyaç duyduğu reformları yapacak bir meclis oluşturmak için sandığa gittiğini ifade etti. Seçilen tüm vekillerin bu saptamaya katıldığını ifade eden Erhürman, “Eğer bu değerlendirmeleri yapanlar samimiyse, kanımca bu durumun doğal sonucu, seçimden sonra yapılacak tüm faaliyetlerin ana hedefinin değişim ve reform olmasıdır” dedi.
CTP-BG milletvekili Tufan Erhürman sosyal medyadan hükümet kurma çalışmalarını değerlendirdi. Hükümet kurma çalışmaları dahil, tüm siyasi faaliyetlerin bu “ortak hedef” doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini ifade eden Erhürman, “seçim geride kaldığına göre artık eski bilgilerimizi ve alışkanlıklarımızı devreye koymanın zamanı gelmiştir” diye düşünmenin, halkın talebini anlamamış olmaktan başka bir şey olmadığını söyledi.

“BİRDEN ÇOK KOALİSYON İHTİMALİ VAR”
Seçim sonuçları analiz edildiğinde, birden çok hükümet ihtimalinin ortaya çıktığını belirten Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:“Doğal olarak bazı partiler hükümet kuracak, bir ya da birden fazla parti muhalefette kalacaktır.Önemli olan kimlerin hükümeti kurup kimlerin ya da kimin muhalefette kaldığından çok, siyasi partilerin tercihlerini seçim sonuçlarının ortaya koyduğu irade çerçevesinde açıklayabilmeleridir.

“MUHALEFETTE VE HÜKÜMETTE OLMA TERCİHLERİNİ REFORM ÇERÇEVESİNDE AÇIKLAMALILAR”
Dolayısıyla bugün tüm siyasi partiler hükümette ya da muhalefette yer alma tercihlerini, değişim ve reform iradesi çerçevesinde açıklamakla yükümlüdürler. Şu ya da bu partiyle hükümet kurmak yada muhalefette kalmak elbette mümkündür. Ama tercihi halkın gözünde meşru kılacak olan, ona, siyasi faaliyetlerinizi onun iradesine en uygun biçimde icra etmenin yolunun sizin tercihiniz olduğunu anlatabilmektir. Aksi halde, reform ve değişim talebini tam olarak anlayamadığınız, iradenin yönünü doğru tespit edemediğiniz bugün değilse yarın ortaya çıkacak ve bunun bedeli mutlaka ödenecektir.”

“SOĞUKKANLI OLMA ZAMANI”
Erhürman, soğukkanlı olma ve halk iradesini dikkate alan bir aklı devreye sokma zamanı olduğunu kaydetti. Değişim talebinin, kişilerle ve yüzlerle değil, zihniyetle ilgili olduğuna dikkat çeken Erhürman,“kanımca halk, kişisel, zümresel, bölgesel ve partisel mülahazalara dayanan siyasi zihniyetin terk edilmesi gerektiğini işaret etmektedir. Kamu odaklı, toplumun ve ülkenin ihtiyaçlarını merkeze oturtan bir siyasi zihniyetin hakim kılınmasının zamanı gelmiştir” dedi.


“BUNU ANLAYAMAYANLAR BEDELİNİ ÖDER”
Hükümet kurma çalışmaları dahil bundan sonraki tüm siyasi faaliyetlerini bu çerçeveye oturtma ve böyle yaptığını halka anlatma başarısını gösteremeyen siyasi partilerin bedel ödemesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Erhürman, bu başarıyı gösteren siyasi partilerin de halktan artan oranda destek görmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

starkıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.