1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ BOĞAZINI SIKTI DİĞERİ YUMRUK ATTI
BİRİ BOĞAZINI SIKTI DİĞERİ YUMRUK ATTI

BİRİ BOĞAZINI SIKTI DİĞERİ YUMRUK ATTI

Gazimağusa’da bir taksici böyle gasp edildi...

A+A-

CHENJİ BOĞAZINI SIKTI, VALERY YUMRUK ATTI

Gazimağusa’da 26 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen ve tüm yurtta büyük infiale yol açan soygun olayının failleri Valery Sante ile Chenji Njoh dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Engün Yıldız, 26 Ekim 2015 tarihinde saat 01.30 sıralarında, Gazimağusa Devlet Hastanesi ile Tuzla arasında bulunan çember yanında Mustafa Korkmaz’ın kullanımındaki ticari takside yolcu olarak bulunan 2 esmer şahıstan arkada oturan kişinin, tasarrufunda bulundurduğu 140 cm uzunluğundaki askı kayışını  Korkmaz’ın boğazına geçirerek sıktığını,  yanında oturan şahsın ise karnına yumruk attıktan sonra 620 TL parasını sirkat edip olay yerinden kaçtıklarına  dair bir bilgi aldıklarını ve soruşturma başlattıklarını anlattı. 

Yürütülen soruşturma neticesinde 28 Ekim 2015 tarihinde soygun suçunu işleyen kişilerin mahkeme huzurunda bulunan Valery Sante ile Chenji Njoh olduğunu ve bu kişilerin Gazimağusa’da Yenişehir bölgesinde Celal Hüseyin Sokakta ikamet ettiklerini belirlediklerini mahkemeye aktaran Yıldız, zanlıların evine düzenlenen operasyonda zanlıların bulunamadığını söyledi.

Teknik takibe takıldılar

Zanlıların ev arkadaşlarının huzurunda evde yapılan aramalar sonucu iki çift çamurlu spor ayakkabı, 1 adet eşofman üstü ve 1 deri askı kayışlı çanta bulduklarını belirten Yıldız, ev arkadaşlarından elde edilen soruşturmada konu eşyaların zanlılara ait olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Yapmış oldukları teknik takip sonucunda zanlıların Lefkoşa’da olduklarını belirlediklerini söyleyen Yıldız, zanlıların 28 Ekim 2015 tarihinde saat 21.30 sıralarında Lefkoşa Surlariçi bölgesinde yolda yürüdükleri esnada tespit edilerek kıskıvrak yakalandıklarını dile getirdi.

6 gün tutuklu kalacaklar

Soruşturmanın henüz yeni başladığını ve meselenin kamuoyunda büyük bir infiale yol açtığını belirten Yıldız, meselenin soruşturmasının salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 6 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 6’şar gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.