1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ CEZAEVİNDE, İKİSİ DIŞARIDA BEKLEYECEK
BİRİ CEZAEVİNDE, İKİSİ DIŞARIDA BEKLEYECEK

BİRİ CEZAEVİNDE, İKİSİ DIŞARIDA BEKLEYECEK

Gazimağusa’da tasarruflarında uyuşturucu madde tespit edilen 3 genç

A+A-

Narkotik polisinin, 8 Eylül 2013 tarihinde Çanakkale Şehitliği’nin yakınlarında yaptığı operasyon sonucu tasarruflarında yaklaşık 35 gram ağırlığında 10 paketten oluşan uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirilen A.A, İ.D ve B.L, bir hafta süren tutukluluklarının ardından haklarında yürütülen polis soruşturmasının sona ermesi nedeniyle teminata bağlandı.

Zanlılardan A.A daha önce isminin 3 farklı uyuşturucu olayına karışması nedeniyle hükümsüz tutuklu olarak 1 ayı geçmemek şartıyla merkezi cezaevine gönderildi.

İ.D 5 bin TL ve B.L ise 2 bin TL’lik nakdi teminat emirlerini yerine getirerek yargılanacakları güne kadar serbest kaldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlıların 8 Eylül 2013 tarihinde uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçları ile ilgili olarak tutuklandıklarını hatırlattı.

Zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini ifade eden polis memuru, zanlı 1 A.A’nın daha önce de adının benzeri uyuşturucu meselelerine karışması nedeniyle 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak yargılanmaya başlayıncaya değin merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tahkikat memuru, zanlı 2 İ.D ve zanlı 3 B.L’nun ise uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu hakkında cezaevi emri talep edilen zanlı 1 A.A’yı yargılanmaya başlayıncaya değin 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesini emretti.

Yargıç Toroslu, zanlı 2 İ.D 5 bin TL nakdi teminat yatırması, zanlı 3 B.L’nin ise 2 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı ikişer kefilin lehlerine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmeleri karşılığında serbest bırakılmalarını emretti.

Mahkeme ayrıca bu iki zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışlarına yasak getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.